Ексклюзиви
неділя, 28 червня 2015 14:29

Наступного тижня Порошенко внесе в Раду проект по "децентралізації"

Наступного тижня Порошенко внесе в Раду проект по "децентралізації"
Петро Порошенко. Фото: www.bbc.com

Зміни до Конституції в частині децентралізації президент Петро Порошенко має намір внести до Верховної Ради вже наступного тижня.

Про це він заявив під час відвідання Києво-Могилянської академії, повідомляє "5 канал".

Він також сказав, що децентралізація не означатиме послаблення влади і тим більше – федералізацію. Парламентсько-президентську форму правління глава Держави вважає найоптимальнішою.

"Вже наступного тижня мною у вигляді Конституційного законопроекту будуть внесені (зміни до Конституції щодо децентралізації – Ред.) до Верховної Ради і презентовано українському парламенту. Свідомо і добровільно погоджуюся віддати на рівень територіальних громад значну частину і обсяг повноважень і фінансових ресурсів, якими сьогодні розпоряджається президентсько-урядова виконавча вертикаль", - сказав він.

Крім того, президент наголосив, що децентралізація влади не означає послаблення центральної влади в питаннях оборони, зовнішньої політики, центральної безпеки, верховенства права. "І ця зміна не має жодного відношення до федералізації", - підкреслив Порошенко.

Зараз ви читаєте новину «Наступного тижня Порошенко внесе в Раду проект по "децентралізації"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути