Ексклюзиви
пʼятниця, 06 липня 2012 22:19

Спецтема: Боротьба за "мову"

"Нас не цікавлять політики!" - протест біля Українського дому триває

"Нас не цікавлять політики!" - протест біля Українського дому триває
Фото: Северин Наливайко

„Будь ласка, хто має доступ до соціальних мереж, повідомте усім, що ми лишаємося! Це буде реальна допомога! Повідомте всім, щоб приєднувалися. Ця ніч для нас дуже важлива!", - звертається у гучномовець біля Українського дому член оргкомітету протестувальників Петро Шкутяк. Він виглядає втомленим, видно, що майже не спить.

Організатори акції прийняли рішення не розходитися, оскільки не бачать сенсу у припиненні протесту. Вони вважають, що мети – відкликання законопроекту про регіональні мови– ще не досягнуто.

„Нас не цікавлять дії політиків, нас цікавить, щоб закон Колесніченка-Ківалова був відмінений. Я приймаю рішення для себе особисто. Я розраховую на тих людей, які особисто приймають рішення і розуміють що вони хочуть", - сказав Петро у коментарі Gazeta.ua.

Нагадаємо, за неофіційною інформацією, людей закликали розходитися по домівках. Станом на 21.00 табір протестувальників суттєво порідів.

Серед тих, хто лишився чути обурення.

„Навіщо розходитися? Я не розумію що змінилося? Політики –  Яценюк, Тягнибок і решта – сказали розходитися, бо, мовляв, досягли першої перемоги. Яка перемога? Сказали, що зберемося тоді, коли буде треба. Коли їм треба! Це саме так виглядає", - говорить філолог Олена Івануна.

Ті, хто не встиг далеко відійти і чув заклик лишитися, телефонують знайомим, щоб повідомити, що протест під Українським домом триває.

Зараз ви читаєте новину «"Нас не цікавлять політики!" - протест біля Українського дому триває». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

15

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути