четвер, 04 лютого 2016 14:19

Нардеп показав, як парламентарям живеться в готелі "Київ" за держкошт
6

Фото: Ельдар Сарахман

Іногородні парламентарі мерзнуть у державному готелі "Київ". Про це Gazeta.ua розповів нардеп від "Народного фронту" Олександр Кодола. Він запросив до себе в гості, щоб показати як живуть іногородні депутати в готелі. Свою кімнату тут має також міністр внутрішніх справ Арсен Аваков.

Олександр Кодола нещодавно переїхав у нову кімнату. У попередній були старі дерев'яні вікна.

"Кімната звільнилась, бо деякі депутати переїхали на квартири. Тут тіснувато. Чотирьом людям важко розвернутись. І холодно. Коли надворі мороз, централізованого опалення не вистачає. Вмикаю обігрівач", - зауважив Кодола.

Із його вікна видно будівлі Верховної Ради, комітетів та Маріїнський парк.

"На відпочинок не маю часу. Тому вирішили з колегами по фракції Ігорем Гудзем, Вадимом Сидорчуком, Юрієм Вознюком бігати зранку в Маріїнському парку. Але зараз погода не дозволяє. Почнемо щойно підсохне", - розповів він.

Нардеп не їсть у ресторані при готелі.

"Снідаю, обідаю й вечеряю у їдальні Верховної Ради. Зранку замовляю творог зі сметаною й медом та чай. Це коштує 40 гривень. За день на харчування витрачаю в середньому двісті гривень. В готельний ресторан не ходжу. Там сніданок коштує більше ста гривень. У Верховній Раді удвічі дешевше", - сказав Кодола.

Свій "Мітсубісі Аутлендер ХL" вже рік залишає на паркінгу в офісному центрі товариша на вул. Щорса. Машину посікло осколками, коли на порозі готелю першому заступнику спікера парламенту Андрієві Парубію під ноги кинули гранату.

Нагадаємо, у грудні минулого року 177 депутатам виплатили компенсацію для оренди житла або винайму готельного номера. Близько сотні депутатів проживають у готелях. Решта помешкання орендує. Щодня таким нардепам виділяють 460 грн на компенсацію.

Більше читайте в "Газеті по-українськи" 5 лютого.

Зараз ви читаєте новину «Нардеп показав, як парламентарям живеться в готелі "Київ" за держкошт». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути