Ексклюзиви
понеділок, 26 вересня 2016 12:43

"Найкращий проект" російської пропагандистки Борислав Береза обматюкав своїх викривальників

"Найкращий проект" російської пропагандистки Борислав Береза обматюкав своїх викривальників

Позафракційний народний депутат Борислав Береза оприлюднив декларацію, у якій 3 млн 89 тис. грн становить дохід членів його родини - від подарунків, призів і виграшів. Сукупний доход декларанта – 76 тис. 509 грн, членів його сім'ї – 4 млн 59 тис. грн.

На оприлюднення Бориславом Березою значної суми, виграної родичами, гостро відреагували журналісти-розслідувачі. Так, Всеволод Філімоненко зауважив: "Три мільйони легалізовані! Джек пот! Після подібних вчинків, особливо з боку срібного призера виборів мера в столиці, промовчати про незворотність процесу самознищення українського парламентаризму неможливо" (Борислав Береза посів друге місце на виборах київського міського голови рік тому. - ред.).

Фігурант скандалу відреагував на допис Філімоненка з неприхованим роздратуванням. У мережі Facebook Філімоненко розповів, що після дзвінка Берези з погрозами видання-першоджерело видалило статтю. Після цього депутат написав листа журналісту, у якому назвав його брехуном, а також вдався до нецензурної лайки.

"Підводячи проміжний підсумок, хочу звернути увагу на тон бесіди і термінологію, яку політик дозволив собі використати в розмові з журналістом. Відчуття було, ніби це не український депутат з Києва пише, а Володимир Вольфович з якої-небудь Твері", - наголосив Філімоненко. Він також нагадав, що парламентарій у цивілізованій країні після такої дикої вихватки обов'язково покаявся б і публічно вибачився перед журналістською спільнотою і виборцями, яких "слуга народу" спробував обдурити, заповнюючи декларацію.

Філімоненко нагадав: раніше Борислав Береза намагався пояснити походження задекларованих мільйонів тим, що це - спадщина родичів його дружини. А в графу "призи" вніс їх, оскільки графи "спадщина" у бланку декларації немаэ. Проте Філімоненко наводить у "Фейсбук" скан-копію декларації іншого нардепа, де графа "спадщина" є.

Нагадаємо, Борислав Береза не вперше вдається до звинувачень і лайки на адресу журналістів. 8 вересня 2016 року між ним і репортером Марією Васильєвою з телеканалу "1+1" у кулуарах Верховної Ради стався інцидент. Васильєва поставила Березі кілька запитань щодо його зв'язку і неоднозначної переписки з екс-редакторкою телеканалу "Інтер", громадянкою Росії Марією Столяровою. Її за українофобську позицію депортували з України, а влітку в мережу потрапили фрагменти її електронної переписки – зокрема з Бориславом Березою. У ній вона називає Березу "своїм найкращим проектом". Телеканал "1+1" висловив обурення ганебною поведінкою Борислава Берези.

Блогер Сергій Іванов наводить фрагменти переписки Борислава Берези і Марії Столярової. Вони дозволяють припустити, що стосунки між ними не були нейтральними, як стверджує Береза. Також у переписці міститься інформація, яка, за словами Сергія Іванова, вказує на те, що під час передвиборної кампанії 2014-го співробітники телеканалу "Інтер" працювали на Березу, здійснювали виробництво і розповсюдження фейків щодо його опонента у 213-му окрузі. Й доповідали про це Марії Столяровій.

Зараз ви читаєте новину «"Найкращий проект" російської пропагандистки Борислав Береза обматюкав своїх викривальників». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути