Ексклюзиви
четвер, 08 січня 2015 15:31

Найгірше, що продовжують процвітати олігархи - Матвієнко

Найгірше, що продовжують процвітати олігархи - Матвієнко
фото: tyzhden.ua

Плодами Революції гідності скористалися ті, хто підпадають під люстрацію. Про це в інтерв'ю "Газеті по-українськи" сказав політолог Костянтин Матвієнко.

"Сцена Майдану що 2004-го, що через 10 років за своїм персональним складом не дуже відрізнялася. Чи покараний хтось за вбивства на Майдані або за корупцію? Чи зроблено спробу повернути в Україну награбоване Януковичем і його людьми? Народ потерпає в злиднях, а влада спокійно ставиться до того, що звідси вивезли величезну кількість готівки, коштовностей. Найгірше, що продовжують процвітати олігархи. Парламент знову смикають за нитки ті ж фінансово-промислові групи. Суспільство це бачить, відчуває. Тому не довіряє державі. Еліта не змінилася. Зв'язки й зобов'язання залишаються. Якщо зараз проводити публічні судові процеси над винними, ті багато чого розкажуть про чинну владу", - зазначив він.

За його словами, всім керівникам колишнього режиму дали втекти.

"Минув рік. Закони жанру вимагають покарати хоча б стрілочників. Але навіть цього немає. Всім дали можливість утекти. Суспільство вже на це реагує. Перестає платити податки. Відбуваються два зустрічні процеси. З одного боку, люди забезпечують армію, а з другого — не довіряють податківцям. В інтернеті з'явилися фото, наскільки розкішно святкують корпоративи державні установи. Як приклад, Київська державна реєстраційна служба. Пишуть, що влаштували гулянку за рахунок ресторану "Дубки". Це — непристойно. Ті люди — дурні, підлі, безвідповідальні. В інформаційний простір вкидають тезу, що не витримаємо третього Майдану. Не впевнений. Рух проти підлості держави має початися з добровольчих батальйонів, військових загонів", - наголосив Костянтин Матвієнко.

Зараз ви читаєте новину «Найгірше, що продовжують процвітати олігархи - Матвієнко». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути