Ексклюзиви
понеділок, 30 листопада 2015 07:05

"Нахіба нам депутат", "Геть Паскала!" та народовладдя у Кривому Розі - головні акції минулого тижня

"Нахіба нам депутат", "Геть Паскала!" та народовладдя у Кривому Розі - головні акції минулого тижня
Фото: Громадське

Gazeta.ua пропонує найголовніші акції тижня, що минає з 23 по 29 листопада.

25 листопада, Київ

Декілька десятків активістів протестували біля Міністерства фінансів України проти планованого скорочення бюджетних видатків на закупівлю ліків у 2016 році. За словами протестувальників, уперше Міністерство охорони здоров'я України вимагає реальну суму на медикаменти для лікування туберкульозу, гепатиту, ВІЛ/СНІДу та онкологічних захворювань, але Міністерство фінансів планує виділити лише 3,4 мільярда гривень.

26 листопада, Хмельницький

Під Хмельницькою міською радою активісти руху ЧЕСНО роздавали депутатам листівку "Нахіба нам депутат" і закликали депутатів чесно виконувати свою роботу. Новообраний депутат від "Самопомочі" Богдан Міхняк обурився, побачивши свою фотографію на одному з плакатів активістів і нецензурно облаяв учасників акції. "Х*йньою не майся!", - заявив Міхняк.

26 листопада, Київ

На Софіївській площі відбулася акція, приурочена до 26-річчя кримського політв'язня Олександра Кольченка, засудженого російським судом до 10 років колонії суворого режиму.

26 листопада, Київ

Активісти під Верховною Радою вимагають від депутатів ухвалити закон №2490 "Про державну службу". За словами організаторів акції, у разі прийняття цього закону, на всі державні посади проходитиме конкурсний відбір, у якому зможе взяти участь кожен бажаючий. Крім того, держслужбовців буде неможливо призначити за рекомендацією олігархів або впливових політиків. Також буде обмежена політична діяльність держслужбовців, а їхній посадовий оклад буде збільшено. Активісти "Чесно" вже передали свої вимоги щодо голосування за законопроект депутатам.

27 листопада, Київ

Під стінами Міністерства внутрішніх справ України активісти Громадського люстраційного комітету вимагали відставки новопризначеного керівника поліції Василя Паскала. За словами активістів, новий керівник був причетний до подій на Майдані Незалежності в 2013-14 роках.

28 листопада, Київ

До річниці розгону Євромайдану співачка та громадська активістка Руслана Лижичко разом з іншими волонтерами організувала "Ніч пам'яті" на згадку про всіх загиблих українців. Кількасот людей запалили свічки, а священики Майдану провели молитву біля стели Незалежності. Політиків на сцену не пустили.

29 листопада, Київ

Активісти понад 60 еко-організацій вийшли в центр міста, щоб продемонструвати своє ставлення до проблеми зміни клімату. До них приєдналася посол Фарнції в Україні.

29 листопада, Кривий Ріг

Міліція заблокувала приміщення криворізького міськвиконкому, де відкрили громадську приймальню. Але народні депутати разом із учасниками народного віче взяли будівлю штурмом. Зокрема, до приміщення виконкому, де також знаходиться міська виборча комісія увійшли народні депутати Єгор Соболєв, Семен Семенченко та Володимир Парасюк.

Зараз ви читаєте новину «"Нахіба нам депутат", "Геть Паскала!" та народовладдя у Кривому Розі - головні акції минулого тижня». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути