четвер, 30 червня 2016 12:42

НАБУ розслідуватиме корупцію разом із ФБР

НАБУ розслідуватиме корупцію разом із ФБР
Фото: akcent.org.ua

Національне антикорупційне бюро України та Федеральне бюро розслідувань США підписали Меморандум про взаєморозуміння у сфері боротьби з міжнародною корупцією.

Про це інформує прес-служба НАБУ.

"Цей документ встановлює, що правоохоронні органи паралельно здійснюватимуть розслідування, пов'язані з міжнародним відмиванням коштів, міжнародними засобами повернення активів, хабарництвом та корупцією високопосадовців України", - ідеться в повідомленні.

Директор НАБУ Артем Ситник сподівається на отримання оперативної інформації ФБР щодо поширення доларових потоків, обміну досвідом в організації оперативно-технічної роботи та роботі агентів під прикриттям, матеріально-технічного забезпечення підрозділів НАБУ.

"Якщо, наприклад, ваше кримінальне провадження має співзвучні провадження у США, ви можете дати нам номери банківських рахунків, і це буде підставою для нас повідомити особі про підозру і отримати потрібну інформацію значно швидше. Тому наше взаєморозуміння позитивно позначиться на результатах нашої роботи", – підкреслив завсектору ФБР Метью Мун.

Сторони обмінюватимуться інформацією та співпрацюватимуть у сферах спільного інтересу. ФБР планує й надалі проводити навчання детективів.

Меморандум про взаєморозуміння є чинним протягом року з моменту підписання.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У НФ звинуватили Ситника у піарі та провалі роботи НАБУ

Раніше відділ з правоохоронних питань посольства США залучив до роботи НАБУ агента американського ФБР.

Зараз ви читаєте новину «НАБУ розслідуватиме корупцію разом із ФБР». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути