четвер, 20 жовтня 2016 15:30

НАБУ не виявило ознак корупції у закупівлях Міноборони - Пашинський

НАБУ не виявило ознак корупції у закупівлях Міноборони - Пашинський

НАБУ не виявило ознак корупції щодо закупівель Мінобороною взуття, одягу, речового забезпечення тощо. Про такі результати перевірки за заявою від 6 червня 2016 року поінформував сьогодні на засіданні комітету з питань національної безпеки і оборони його голова Сергій Пашинський.

"Як комітет національної безпеки і оборони ми регулярно виконуємо свої функціональні посадові обов'язки, вивчаємо звіти отримувачів бюджету. Якщо у нас є питання - ми звертаємося до правоохоронних органів, якщо ми підозрюємо корупцію - розглядаємо це питання на комітеті разом із представниками Міноборони та інших силових підрозділів та надсилаємо їх за адресою для перевірок", - заявив Пашинський.

"Декілька місяців тому ми запрошували сюди НАБУ, військову прокуратуру щодо питання корупції. Ми передали їм купу документів, зокрема мій лист керівникові НАБУ Ситнику. Через місяць надійшла відповідь, що НАБУ розглянуло наш лист. Вказано, що й де розслідують, і написано, що вивчили матеріали закупівлі Міноборони взуття, продуктів харчування, розробки елементів речового забезпечення тощо - даних, що вказують на вчинення кримінальних правопорушень, не виявили, "підстав для внесення до єдиного реєстру досудового розслідування у вашому зверненні не встановлено", - сказав голова комітету.

Сергій Пашинський зазначив, що частину матеріалів веде військова прокуратура, однак немає претензій НАБУ щодо корупційної складової.

"Хочу звернути увагу, що коли, наприклад, виникло питання з начебто неясної львівській броні, сюди наступного дня запросили всіх керівників, які прибули з оригіналами документів і дали максимальну інформацію, враховуючи митні декларації. Тому я хотів би до всіх звернутися: якщо є якісь факти, вкажіть де і як я як голова комітету не відреагував на корупцію?", - зауважив Пашинський.

Сохранить

Сохранить

Сохранить

Зараз ви читаєте новину «НАБУ не виявило ознак корупції у закупівлях Міноборони - Пашинський». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути