Ексклюзиви
четвер, 30 липня 2015 13:00

Набір у прокуратуру продовжили до 10 серпня

Набір у прокуратуру продовжили до 10 серпня

Термін подачі заявок для участі у відкритому конкурсі на посади прокурорів місцевих прокуратур і їхніх заступників продовжили з 2 до 10 серпня.

Про це повідомив перший заступник генерального прокурора України Давід Сакварелідзе.

"Кількість заявок кожного дня збільшується вдвічі, а то й втричі. Тому через велику кількість охочих ми вирішили продовжити термін подачі заявок. Наразі вже отримали 1300 заявок і це лише від зовнішніх кандидатів, які жодного дня не працювали в системі. Тобто в цю кількість не входять заявки від наших теперішніх працівників", – сказав він.

Процедура відбору складатиметься з чотирьох етапів: професійного тесту, тесту на логіку, психологічного портрету та онлайн співбесідою перед конкурсною комісією. Перший тест охочі складатимуть 15 серпня.

Для подачі заявок на території України вже створено п'ять координаційних центрів: у Києві, Львові, Одесі, Харкові і Дніпропетровську.

"У Києві це Національна академія прокуратури України, яка перекриває Київ, Київську область, Вінницьку, Житомирську, Рівненську, Чернігівську і Черкаську області. У Львові прийом документів триває в обласній прокуратурі і туди можуть подавати заявки люди з Львівської, Волинської, Закарпатської, Івано-Франківської, Тернопільської, Чернівецької і Хмельницької областей. В Одесі також набір проходить в обласній прокуратурі. Там це Одеська, Миколаївська, Кіровоградська і Херсонська області. Харків: Харківська, Полтавська, Сумська і Луганська області. І Дніпропетровськ – це Дніпропетровська, Запорізька і Донецька області", – перелічив Сакварелідзе.

При цьому заступник генпрокурора зазначив, що у конкурсі можуть брати участь лише цивільні прокурори, а воєнні, що працюють в воєнних прокуратурах – ні.

Серед вимог до кандидатів – не менше п'яти років юридичного стажу або не менше трьох років стажу у прокуратурі. Загалом за результатами конкурсу планують набрати 700 прокурорів на місцях.

Відповідно до змін до закону "Про прокуратуру", місцеві прокуратури будуть об'єднувати в собі 5-6 або й більше районних прокуратур. Документом також встановлюється, що загальна чисельність працівників органів прокуратури становить 15 тисяч осіб зі зменшенням кількості прокурорів з 1 січня 2018 року до 10 тисяч.

Зараз ви читаєте новину «Набір у прокуратуру продовжили до 10 серпня». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути