Ексклюзиви
понеділок, 27 квітня 2015 11:20

На Росію підготували позов в Гаагу через анексію Криму

На Росію підготували позов в Гаагу через анексію Криму

Генеральна прокуратура підготувала матеріали за фактом анексії Криму Росією для передачі їх в Міжнародний кримінальний суд в Гаазі (Нідерланди).

Про це "Українським Новинам" сказав відповідальний за міжнародно-правове співробітництво заступник генерального прокурора Віталій Касько.

"Відповідно до постанови Верховної Ради, вони (матеріали) повинні бути передані уряду. Вони вже скомпоновані, ми зараз радимося з іноземними експертами...", - повідомив він.

Генпрокуратура має намір протягом поточного тижня (27-30 квітня) передати документи Кабінету Міністрів.

Після цього Україна повинна буде зробити заяву про визнання юрисдикції Міжнародного кримінального суду і передати йому матеріали про анексію Криму.

Після отримання матеріалів прокурор Гаазького трибуналу почне їх перевірку, в ході якої вирішить питання про відкриття справи.

Як повідомляло агентство, 11 березня прем'єр-міністр Арсеній Яценюк доручив Міністерству юстиції передати в Гаазький трибунал інтерв'ю президента Росії Володимира Путіна з трейлера до фільму виробництва телеканалу "Росія" "Крим. Шлях додому", в якому розповідається про анексію Криму Росією.

Мін'юст відправив це фільм на експертизу, яка виявила в ньому порушення міжнародного права у висловлюваннях Путіна і міністра оборони Росії Сергія Шойгу.

Після цього матеріали були передані в Генпрокуратуру для формування позовних документів.

Зараз ви читаєте новину «На Росію підготували позов в Гаагу через анексію Криму». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути