Ексклюзиви
вівторок, 23 вересня 2014 08:00

На передовій сприйняли дії Порошенка як зраду — активіст

На передовій сприйняли дії Порошенка як зраду — активіст
Фото: ipress.ua

Солдати на передовій сприйняли прийняття закону про особливий статус Донбасу як певний елемент зради. Про це в коментарі Gazeta.ua сказав лідер Громадської ініціативи "Права справа" Дмитро Снєгирьов.

"Військові й добровольчі загони не задоволені фактом підписання так званих мирних угод, бо у них вирвали перемогу. Тому що Луганськ після місячної облоги можна було взяти. Всі розуміли, що його не беруть, бо не було відповідної команди", - переконаний луганський активіст.

Він вважає, що сепаратистів теж не задовольняють домовленості.

"Їх не влаштовують ні кордони, які вони зараз контролюють, ні самі умови. Адже від початку вони вимагали відокремлення Донецької та Луганської областей в рамках територіального устрою і створення так званої Новоросії. А наразі після підписання угоди вони залишають за собою лише третину бажаних областей. Сепаратисти змушені йти на умови, які диктує Росія, бо не протягнуть без її допомоги", - пояснив активіст.

Коментуючи інформацію про введення нової валюти на окупованих територіях Донбасу, Снєгирьов зауважив, що її обіг там неможливий.

"На території, яка знаходиться в юридичному полі України, чи то з особливим статутом чи ні, не може функціювати інша валюта. Навпаки, найближчим часом з Криму на територію Донбасу буде ввезена готівкова гривнева маса, близько 3,9 млрд гривень. Вони зараз зберігаються на півострові в захопленому відділенні Нацбанку і охороняються російськими спецслужбами. Це дуже велика сума для Донецької та Луганської областей, що дозволить спокійно функціонувати на певний перехідний період", - розповів лідер "Правої справи".

"Росіяни вчинили прагматично: навіщо вводити російський рубль на територіях, де є повна девальвації національної валюти і нестабільний курс? Крім того, в умовах падіння цін на нафту, РФ "не проковтне" ці дві області, бо це призведе до подальшої падіння курсу рубля. Тому вони вирішили розв'язати проблему за рахунок українських грошей, залишених у Криму", - пояснив Снєгирьов.

Зараз ви читаєте новину «На передовій сприйняли дії Порошенка як зраду — активіст». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

19

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути