вівторок, 28 червня 2016 01:25

На Львівщині стартували українсько-американські військові навчання "Репід Трайдент-2016"
15

Фото: Валерій Шмаков

27 червня, на території Яворівського полігону у Львівській області відбулось відкриття масштабних багатонаціональних військових навчань "Репід Трайдент-2016".

Цього року у військових маневрах візьмуть участь понад 1800 військовослужбовців із 13 країн світу. Окрім України та США до навчань залучено військових з Канади, Великобританії, Болгарії, Литви, Туреччини, Румунії, Грузії, Молдови, Польщі, Норвегії та Швеції. У заняттях буде задіяно понад 200 одиниць військової техніки та 2 вертольоти.

Вітчизняне угрупування, задіяне у навчаннях представлено однією з бригад сухопутних військ а також десантниками, морськими піхотинцями, нацгвардійцями, курсантами Національної академії сухопутних військ ім. гетьмана Петра Сагайдачного та Військової академії з міста Одеси.

Також до навчань залучатимуться військовослужбовці LITPOLUKRBRIG, багатонаціональної бригади, яка була створена у 2014 році.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Нацгвардія підпише угоду про співпрацю з польськими силовиками

Як повідомив співкерівник навчань з української сторони полковник Едуард Москальов, за сценарієм, особовий склад підрозділів виконуватиме завдання, які характерні для зони АТО: забезпечення стабілізації ситуації в регіоні, боротьба з диверсійними групами противника та несення служби на блок-постах.

Співкерівник "Репід Трайдент-2016", полковник армії США Нік Дусіч у свою чергу додав, що американське командування в Європі виділило на ці навчання 2,3 млн. долларів. За його словами, метою американський інструкторів є впроваждення стандартів НАТО у підготовку української армії до 2020 року.

Триватимуть навчання Rapid Trident-2016 до 8 липня.

Раніше у Міноборони повідомили, що на 2016 рік запланована участь підрозділів Збройних сил України у десяти багатонаціональних навчаннях.

Зараз ви читаєте новину «На Львівщині стартували українсько-американські військові навчання "Репід Трайдент-2016"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути