четвер, 23 жовтня 2014 15:12

На Донбасі після виборів будуть криваві бої - експерт

На Донбасі після виборів будуть криваві бої -  експерт
Фото: www.ipukr.com

 

Заяву прем'єра самопроголошеною ДНР Олександра Захарченка про поновлення військових дій говорить про те, що він не вміє тримати язика за зубами. Про це в коментарі Gazeta.ua сказав військовий експерт Олексій Арестович.

"Зараз на Донбас активно заводяться російські війська. Вони вже готуються до наступу. Це почнеться з виборів - десь з 25 жовтня. Це помітно по подіях, які сьогодні були під Маріуполем, і по тому, що відбувається у Донецьку. А Захарченко просто проговорився на радощах. Уявіть ситуацію: сидиш ти такий сумний, не знаєш, що робити, а тут приїхало багато росіян із грошима та зброєю. Одразу думаєш: "От я зараз покажу", - зауважив він.

За словами експерта, після того, як російська армія піде в наступ, будуть криваві бої. "Вони будуть по чотирьох напрямках - Щастя, Дебальцево, Донецький аеропорт з околицями і Маріуполь. У нас є сили відбиватися. Але президентові все одно треба створювати запасне угрупування на полігонах, що потрібно було зробити давно. Але цього немає. За два тижні до подій під Іловайськом у нашого президента і його оточення були дані розвідки з планами і маршрутами. Це хіба привело до якогось результату? Ні. Подивимося, що зараз буде. Треба розуміти одну річ: Порошенко зайняв президентську посаду не тому, що він хоче бути великим реформатором. Просто у нього дуже великі амбіції - таку хотів кар'єру. Хтось хоче Мерседес, хтось - стати президентом. Говорять, він працює по 16 годин на добу, спить - 6. Але де результат цієї роботи? У військовому питанні він просто не розуміє, за що взявся. Те, що в країні за півроку замінили трьох міністрів оборони, говорить про те, що він не уміє працювати з кадрами. У ситуації з Полтораком знову припустився помилки. А генерали його увесь час обманюють", - пояснив Арестович.

Він упевнений, що бойовики не візьмуть Маріуполь. "Бої там будуть жорстокими. Але судячи з настроїв тих людей, які знаходяться в Маріуполі, вони його не здадуть. Доведеться тим йти в обхід. Це новий етап війни. Не було перемир'я - після важких боїв була взята пауза на підготовку нової операції. Так робиться скрізь", - наголосив експерт.

 

Зараз ви читаєте новину «На Донбасі після виборів будуть криваві бої - експерт». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути