Ексклюзиви
вівторок, 18 листопада 2014 10:41

На Донбасі любов до України приходить через шлунок - журналіст

На Донбасі любов до України приходить через шлунок - журналіст
Фото: ivona.bigmir.net

Голодні бунти на Донбасі можуть призвести до внутрішнього вибуху. Про це в коментарі Gazeta.ua сказав лідер громадського об'єднання "Права справа", журналіст Дмитро Снєгирьов.

"Україна продемонструвала нормальну реакцію на зовнішні виклики - недотримання "мінських угод сторонами" ЛНР та ДНР. Якщо люди заявили, що вони виходять із українського юридичного поля та не підпорядковуються центральним органам влади, мусять взяти на себе всі питання життєзабезпечення території та виплат соціальних нарахувань незахищеним верствам населення. Буде неприроднім, якщо Україна годуватиме ті регіони, які з нею воюють. З самого початку треба було запроваджувати комплекс подібних заходів на Донбасі - починаючи від економічної блокади, закінчуючи військовою", - зазначив він.

Лідер "Правої справи" розказав, що з'явилася інформація про те, що в Єнакієве разом із гуманітарним вантажем привезли обладнання для друку гривні. "Таким чином намагаються, по-перше, підірвати економіку, запустивши в оббіг гривню. По-друге, знищити градус соціальної напруги на тих територіях. Бо вони розуміють, що якщо не виплачуватимуть зарплати та пенсії, населення вийде на вулиці та просто їх змете. Тут кількість зброї тоді не матиме ніякого значення. На Київ вони не підуть. Скоріше навіть на Ростов та на Москву. Не дивлячись на те, що там почалася пропаганда, що у невиплатах винна київська хунта, нормальні люди все прекрасно розуміють. Не може супротивник, з яким ведеться збройна боротьба, ще й давати кошти", - зауважив експерт.

За словами журналіста, місцева влада неспроможна налагодити нормальне життя. "Немає економіки, наповнення бюджету. Є тільки якась підтримка у вигляді гуманітарних конвоїв. На них економіку не побудуєш. Ми мусимо спровокувати саме бажання людей повернутися. У тих регіонах любов до України приходить через шлунок. Як показує практика, це самий зрозумілий шлях для тих громадян. Іншого немає. Ми витрачаємо гроші не на армію, яка мала б повернути ті території, а на будівництво якоїсь незрозумілої стіни. Так ми визнаємо, що це регіони, від яких треба відгороджуватися. То немає ніякого сенсу продовжувати їх годувати", - пояснив Снєгирьов.

 

 

Зараз ви читаєте новину «На Донбасі любов до України приходить через шлунок - журналіст». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути