Ексклюзиви
пʼятниця, 24 квітня 2015 21:38

МЗС вимагає негайно повернути Надію Савченко на Батьківщину

МЗС вимагає негайно повернути Надію Савченко на Батьківщину
Фото: tsn.ua

Міністерство закордонних справ України висловлює рішучий протест у зв'язку зі звинуваченням, пред'явленим сьогодні російською стороною народному депутату України Надії Савченко, передає "Уніан".

Міністерство закордонних справ України вимагає негайного звільнення українки.

"Незважаючи на неодноразові звернення української сторони щодо насильного вивезення Надії Савченко на територію Російської Федерації, сьогодні Слідчий комітет Росії висунув їй додаткове обвинувачення в незаконному перетині кордону Російської Федерації. Такі дії свідчать про спробу російської сторони за будь-яку ціну обґрунтувати утримання громадянки України під вартою і її кримінальне переслідування на території Російської Федерації ", - йдеться в заяву МЗС України в п'ятницю.

При цьому всі надані захистом Надії Савченко докази непричетністі до інкримінованих дій ігноруються.

У заяві наголошується, що РФ продовжує нехтувати універсальними нормами міжнародного гуманітарного права і не бере до уваги численні звернення світової спільноти з вимогою звільнити Савченко.

"Нахабно ігнорується статус Надії Савченко як народного депутата України та члена Парламентської Асамблеї Ради Європи", - підкреслили в МЗС.

Як повідомлялося, російські слідчі пред'явили Савченко в остаточній редакції обвинувачення в пособництві у вбивстві російських журналістів.

Слідчі органи вважають, що українська льотчиця Надія Савченко забралася на вишку висотою в 40 метрів. З відстані в 2630 метрів вона побачила дев'ять цивільних осіб, координати яких передала батальйону "Айдар".

Разом з тим, в постанові йдеться, що Надія Савченко добровільно відправилася в зону конфлікту і була "фанатично захоплена ідеями про єдину і неподільну Україну", а також відкидала "один з основних принципів міжнародного права - права народів на самовизначення".

Зараз ви читаєте новину «МЗС вимагає негайно повернути Надію Савченко на Батьківщину». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути