вівторок, 22 липня 2014 18:23

МВС України завело справу на Шойгу і Малафєєва - "Треба називати речі своїми іменами"

МВС України завело справу на Шойгу і Малафєєва - "Треба називати речі своїми іменами"
Сергій Шойгу. Фото: ria.ru

Головне слідче управління МВС України відкрило кримінальне провадження щодо міністра оборони Росії Сергія Шойгу і бізнесмена Костянтина Малофєєва.

Про це повідомляє глава МВС України Арсен Аваков, на своїй сторінці у Фейсбук.

"Головне слідче управління МВС України відкрило кримінальне провадження щодо громадян Російської Федерації Шойгу С.К. і Малофєєва К.В. за ознаками вчинення кримінального правопорушення, передбаченого ч.3, 5 ст.27 (співучасник злочину - ІФ), ч.5 ст. 260 (Створення не передбачених законом воєнізованих або збройних формувань - ІФ) Кримінального Кодексу України ", - написав він.

Коментуючи відкриття даного кримінального провадження, глава МВС України написав: "Сприяння бандитам карається! До диявола делікатність. Треба називати речі своїми іменами - організатори військової допомоги бандитам, спонсори терористів в Україні - злочинці. Цей факт має намір довести слідство. Ніякої делікатності - тільки воля українського народу, невідворотне відплата і закон!".

За його словами, інформацію про порушення кримінального провадження внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань № 12014000000000290.

"В результаті перевірки, проведеної УБОЗ МВСУ, встановлено, що в період з березня 2014 року по даний час за підтримки службових осіб міністерства оборони Російської Федерації, яке очолює Шойгу С.К, сформовані незаконні озброєні групи, які діють на території Донецької та Луганської областей України. Незаконні озброєні формування, які перебувають під командуванням громадян РФ, здійснюють системні розбійні напади на органи державної влади, підрозділи Збройних сил і Національної гвардії України, підприємства, організації, що призвело до численних людських жертв, руйнувань і інших тяжких наслідків", - повідомив міністр.

За даними Авакова, слідством встановлено, що до скоєння цих діянь можуть бути причетні особи: "Шойгу Сергій Кужугетович, 1955 р.н., громадянин РФ, міністр оборони РФ, який організував участь невстановлених осіб у незаконних збройних формуваннях на території України, протиправна діяльність яких призвела до загибелі людей і інших тяжких наслідків (ч. 3 ст. 27, ч. 5 ст. 260 КК України).

Малофєєв Костянтин Валерійович, 1974 р.н., громадянин РФ, підприємець, який підозрюється в пособництві (фінансуванні) участі невстановлених осіб у незаконних збройних формуваннях на території України, протиправна діяльність яких призвела до загибелі людей і інших тяжких наслідків (ч. 3 ст. 27, ч. 5 ст. 260 КК України)", - написав глава МВС України.

За його словами, наразі Головне слідче управління МВС України вживає заходи, передбачені Українським законодавством, для залучення Шойгу і Малофеева до участі в слідчих діях.

"У разі неявки вказаних осіб, слідство буде змушене вжити заходів для примусового приводу до місця виклику. У наслідку стосовно вказаних осіб судом може бути обрано запобіжний захід у вигляді утримання під вартою, а самі вони оголошені в розшук", - додав Аваков .

Зараз ви читаєте новину «МВС України завело справу на Шойгу і Малафєєва - "Треба називати речі своїми іменами"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути