четвер, 08 вересня 2016 15:19

Москва завела нову справу на Полторака й Муженка

Москва завела нову справу на Полторака й Муженка
Reuters

Слідчий комітет Росії порушив нову справу, фігурантами якої стали міністр оборони Степан Полторак і начальник Генштабу Віктор Муженко.

Про це повідомляє офіційний сайт СК РФ.

Українських військових звинувачують у "геноциді російськомовного населення" на Донбасі.

У справі також фігурують колишній командир Сухопутних військ Анатолій Пушняков, чинний командир Сухопутних військ Сергій Попко, командувач Національною гвардією Юрій Аллеров.

Російське слідство заявляє, що з січня по серпень 2016 року вказані особи "віддавали злочинні накази на застосування важких видів озброєння для населених пунктів самопроголошеної ДНР, а також для повного або часткового знищення національної групи російськомовних осіб, зокрема малолітніх".

Ще одну справу за застосування заборонених засобів і методів ведення війни порушили проти командира 14-ї окремої механізованої бригади ЗСУ полковника Олександра Жакуна за нібито артилерійський обстріл "контрольно-пропускного пункту ДНР "Оленівка".

"У Слідчому комітеті триває розслідування загальної кримінальної справи про вчинення представниками силових структур України на Донбасі тяжких і особливо тяжких злочинів проти миру й безпеки людства України", - сказано в повідомленні СК РФ.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Російський політолог пояснив, чому Путін не піде наступом на Україну

У серпні слідчий комітет Росії порушив справу проти українських військових високопосадовців. Їх звинуватили у "порушенні Мінських угод".

Росія анексувала Крим у березні 2014 року. Влітку того ж року Збройні сили РФ почали брати пряму участь у бойових діях проти Збройних сил України на Донбасі.

Зараз ви читаєте новину «Москва завела нову справу на Полторака й Муженка». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

14

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути