Ексклюзиви
середа, 22 жовтня 2014 05:49

Москаль пропонує ввести особливий порядок в 80 населених пунктах Луганщини

Москаль пропонує ввести особливий порядок в 80 населених пунктах Луганщини
Фото: lenta-ua.net

Глава Луганської облдержадміністрації Геннадій Москаль пропонує ввести особливий порядок місцевого самоврядування в 80 населених пунктах області. Як повідомляє його персональний сайт, він направив голові Верховної Ради України Олександру Турчинову листа з переліком міст, селищ і сіл Луганської області, які потребують особливого порядку місцевого самоврядування.

Копія документа, спрямованого спікеру парламенту, оприлюднена на персональному сайті Москаля. У списку - 80 населених пунктів (у тому числі селища міського типу Новоайдар та Станиця Луганська, села Бахмутівка, Попасне, м Щастя) на території трьох районів Луганської області - Новоайдарського, Станично-Луганського та Попасненського.

"Всі зазначені в переліку адміністративні одиниці знаходяться на контрольованій України території, проте в цих населених пунктах неможливо зібрати районний, селищний або сільський поради, немає мерів, сільських голів, оскільки вони або втекли до Росії, або знаходяться в ополченні серед бойовиків, або залучаються до відповідальності за сепаратизм правоохоронними органами України. в даних населених пунктах органи місцевого самоврядування не в змозі виконувати свої прямі функції, тому їх необхідно переобрати", - наголошується на сайті.

Відповідно до закону "Про особливий порядок місцевого самоврядування в окремих районах Донецької та Луганської областей" перелік населених пунктів, в яких діятиме особливий порядок місцевого самоврядування затверджує Верховна Рада.

Москаль також пропонує суб'єктам законодавчої ініціативи невідкладно розробити і внести на розгляд парламенту проекти законів, без яких закон "Про особливий порядок місцевого самоврядування в окремих районах Донецької та Луганської областей" не працюватиме.

За словами голови Луганської облдержадміністрації, даний закон передбачає участь органів місцевого самоврядування у призначенні керівників прокуратури і судів, створення загонів народної міліції, введення особливого режиму здійснення господарської та інвестиційної діяльності.

"Однак реалізувати ці положення можна тільки після прийняття нових законів і внесення змін до чинних законів, тому ми пропонуємо суб'єктам законодавчої ініціативи невідкладно розробити і внести на розгляд Верховної Ради України проекти законів "Про загони народної міліції в окремих районах Донецької та Луганської областей","Про економічний режим здійснення господарської та економічної діяльності в окремих районах Донецької та Луганської областей", "Про внесення змін до законів України "Про прокуратуру" та "Про судоустрій і статус суддів", - заявив Москаль.

Зараз ви читаєте новину «Москаль пропонує ввести особливий порядок в 80 населених пунктах Луганщини». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути