Ексклюзиви
четвер, 16 серпня 2012 17:48

Спецтема: Боротьба за "мову"

Мої слова про регіональні мови пересмикнули - Чечетов

Мої слова про регіональні мови пересмикнули - Чечетов
Михайло Чечетов каже, що не мав наміру ображати мови нацменшин. Фото: liga.net

"Регіонал" Михайло Чечетов спростовує інформацію про те, що лише українська та російська мови зараз можуть мати особливий статус в Україні, навідміну від мов інших національних меншин.

Про це він сказав у коментарі Gazeta.ua.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Чечетов здав Партію регіонів — Яворівський

"Мої слова пересмикнули. Сказане було інше. Що законом ми забрали у Києва право насаджувати волю щодо того, якою мовою людям говорити у регіонах. Тобто ми як Партія регіонів, передаємо владу з Києва у регіони, і право визначати, яку мову їм вводити у якості регіональної", - наголосив політик.

"Якщо взяти Дніпропетровську, Донецьку, Харківську області — то ясно, що там швидше за все регіональною стане російська мова, - додав нардеп. - Що у Харкові буде болгарська мова? Ні. І кримськотатарської ніколи там не буде, як і у Львові ніколи не буде російської. Право надане усім однакове. Якщо у Львові вирішать ввести регіональною російську мову — будь ласка, це їх право. Ми не будемо перешкоджати. Якщо це буде зроблено з урахуванням фінансових можливостей регіону".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Чечетов диригент, який не дивиться у партитуру, - Бенюк

Також Чечетов зауважив, що це опозиція намагається загострити мовну ситуацію: "Наші опоненти будують Радянський Союз — як у Москві сказали, так і буде. Я їм уже казав, якщо вони це роблять, то їм треба йти разом із Симоненком у Раду. Ми даємо людям права, а вони забирають".

Нагадаємо, раніше Чечетов говорив, що "46 мільйонів осіб розуміють дві мови: російську та українську. Не болгарську мову, не угорську мову, не румунську, не єврейську мову, ідиш, або іврит, я не знаю як там. Ці мови розуміє лише жменька людей. Ми говоримо про дві мови, які розуміє весь народ".

Про інші ж мови політик говорив, що надання їм статусу регіональних буде можливим пізніше.

Зараз ви читаєте новину «Мої слова про регіональні мови пересмикнули - Чечетов». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

99

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути