Ексклюзиви
четвер, 10 липня 2014 14:29

Між Коломойським та Порошенком конфлікт неминучий — експерт

Між Коломойським та Порошенком конфлікт неминучий — експерт
Фото: joinfo.ua

Заява олігарха Ігоря Коломойського про конфіскацію майна тих, хто фінансує сепаратизм, є свідченням того, що він знає, коли і що казати.

Про це в коментарі Gazeta.ua сказав політолог Андрій Золотарьов.

"Ця заява свідчить про те, що Коломойський не перестає робити вдалі політичні інвестиції у свій політичний капітал. Він дуже добре знає, що бажають чути люди. У Донбасі ідея націоналізації майна олігархів підтримується 75%-ми населення. І от ця заява Коломойського підтверджує, що він знає, про що говорить. В реаліях сучасної України ця ідея вельми провокативна. Тому що вона може дуже швидко стати популярною і набрати матеріальної сили. Незрозуміло, де вона зупиниться і на кому. Ми вже чули на Майдані гасла про десятину щодо олігархів", - зазначив експерт.

Золотарьов нагадав, що в умовах політичної кризи, зумовленої подіями на Майдані, а потім — Донбасі, свої позиції втратили низка олігархічних кланів. Натомість піднялися інші.

"Свої позиції втратили сім'я Януковича, Фірташ. Досить потужний удар отримав Ахметов. Виграв мільярдер Порошенко, який повернувся з політичного небуття на вищий щабель влади. Виграв і Коломойський. Під виглядом боротьби з терористами, сепаратистами і російськими диверсантами він встановив особистий контроль над кількома регіонами півдня та сходу країни. І створив собі так звану антиНоворосію. Не виключено, що Коломойський вже зараз намагається отримати конкурентні переваги у перерозподілі власності інших олігархічних груп, які можуть обвалитися під час кризи. Він став загальномасштабною фігурою. І реально сприймається у любій ролі", - зауважив експерт.

Він переконаний, що між Коломойським та Порошенком неминучий конфлікт інтересів.

"Це досить потужні фігури, яким може виявитися затісно в межах України. Конфлікт між олігархічними кланами — невідворотній", - прогнозує Золотарьов.

"Українській політиці не так важливо, що людина каже, а важливо, що вона робить. Тому дуже швидко ми побачимо, що ж було підґрунтям дій та заяв Коломойського: або банальне намагання захистити власну кормову базу, розширити вплив та трішки пощипати інших олігархів, або він бачить невідворотність великих змін в українському суспільстві", - додав експерт.

Зараз ви читаєте новину «Між Коломойським та Порошенком конфлікт неминучий — експерт». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути