Ексклюзиви
середа, 30 липня 2014 14:01

Миттєво зламати економіку Росії неможливо — економіст

Миттєво зламати економіку Росії неможливо — економіст
112.ua

Введені Євросоюзом санкції третього рівня вплинуть на російську економіку через півроку.

Про це у коментарі Gazeta.ua розповів економіст Міжнародного центру перспективних досліджень Олександр Жолудь.

"Будь-які санкції не мають миттєвого впливу. Тому очікувати істотних змін не варто. Вони впливатимуть поступово. Ефект від цих санкцій зможемо побачити не раніше, ніж через півроку. Безумовно, вони негативно вплинуть на російську економіку. Але у Росії залишаються ринки Близького Сходу, Північної Африки, також великий ринок Китаю. Обмеження у фінансовому секторі негативно вплинуть на російський ринок, обмежуючи його доступ до фінансування. Треба розуміти, що в Росії один з найбільших у світі золотовалютний резерв. Тому зламати миттєво їх економіку не можливо", - розповів він.

Експерт зазначив, що російська економіка зазнає спаду промислового виробництва.

"Росія зазнає збитків. Скоріше за все, буде скорочення російського споживання газу через обмеження продукції в Росію, зокрема, для нафтогазового комплексу. Також зменшення імпорту в Росії з інших країн через ослаблення рубля до інших валют. Це негативно вплине на роздрібний товарообіг в Росії. Тому, очікується, що російська економіка буде в рецесії (спад виробництва — Gazeta.ua). На кінець року вони можуть мати нульовий, або навіть трошки від'ємний економічний ріст", - зауважив Жолудь.

Нагадаємо, Євросоюз запровадив санкції третього рівня проти Росії. Вони набудуть чинності з завтрашнього дня. Фінансові санкції введуть обмеження для державних банків та інституцій Росії, нафтового сектору.

Зараз ви читаєте новину «Миттєво зламати економіку Росії неможливо — економіст». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути