Ексклюзиви
середа, 29 липня 2015 15:14

Місцева влада має надати земельні ділянки для учасників АТО - Яценюк

Місцева влада має надати земельні ділянки для учасників АТО - Яценюк

Наданням безоплатних земельних ділянок учасникам АТО - безпосередня відповідальність органів місцевої влади. Прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк доручив, аби органи місцевої влади прозвітували про виконання цієї норми закону та усунули недоліки.

Про це він сказав на засіданні уряду в середу, 29 липня, - повідомляє прес-служба Кабміну.

Яценюк зазначив, що в ході вчорашньої поїздки до Луцька поспілкувався з бійцями роти патрульної служби міліції особливого призначення "Світязь" управління МВС у Волинській області.

Глава уряду підкреслив, що відповідно до законодавства, учасники антитерористичної операції мають право на отримання земельних ділянок: "Це безпосередня відповідальність органів місцевої влади. Проте все відбувається як завжди - комусь дали, а комусь ні".

Він звернувся до віце-прем'єр-міністра – міністра регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ Геннадія Зубка провести з цього питання селекторну нараду з керівниками органів місцевої влади: "Нехай вам доповідатимуть про те, які конкретно земельні ділянки зарезервовані за учасниками АТО для того, щоби норма закону, а саме надання безоплатної земельної ділянки для учасника антитерористичної операції була виконана".

"У нас є маса різного роду землі, яка знаходиться, наприклад, в управлінні різного роду національних академій. Ця земля не зареєстрована і знаходиться в тіньовому обороті. Свята справа, щоби ця земля потрапила до тих людей, які зі зброєю в руках захищали країну", - наголосив глава уряду.

Зокрема, за інформацією, яку надали Арсенієві Яценюку, на Волині близько 70 гектарів землі перебуває в управлінні однієї з національних академій.

Глава уряду дав кілька доручень: "Перше – єдиний реєстр, скільки землі видали учасникам АТО. Друге – скільки надійшло заяв. Третє – скільком відмовлено. І четверте – конкретні земельні ділянки, які зарезервовані і виділяються виключно для учасників антитерористичної операції. Це програма, обов'язкова для всіх органів місцевої влади".

Зараз ви читаєте новину «Місцева влада має надати земельні ділянки для учасників АТО - Яценюк». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути