Ексклюзиви
середа, 18 травня 2016 19:31

Мірошниченко закликав Конституційний суд не піддаватися політичному тиску

Мірошниченко закликав Конституційний суд не піддаватися політичному тиску

Юрій Мірошниченко закликав Конституційний суд не піддаватися політичному тиску і дати чесну правову оцінку закону "Про очищення влади".

Про це народний депутат від Опозиційного блоку заявив під час брифінгу в кулуарах ВР в середу, 18 травня.

"У лютому минулого року 47 народних депутатів передали до Конституційного суду України подання з проханням визнати неконституційними окремі положення закону про люстрацію.

Йдеться про суперечливі норми, що обмежують права громадян, що абсолютно не властиво для демократичних суспільств. Конституційний суд в минулому році відкрив провадження, але поки не виніс свого рішення з даного питання", - зазначив Юрій Мірошниченко.

За його словами, КСУ повинен був винести рішення протягом трьох місяців з моменту подачі подання, тобто не пізніше червня 2015 року.

"Я не хочу звинувачувати Конституційний суд, що він порушує закон, затягуючи винесення рішення. Сьогодні на суд здійснюється безпрецедентний тиск. Тому судді не можуть офіційно оголосити єдино правильне рішення і публічно визнати люстрацію в Україні неконституційною", - підкреслив парламентарій.
Політик також нагадав, що українські та міжнародні експерти, а також Венеціанська комісія неодноразово висловлювалися про сумнівність окремих норм закону "Про очищення влади".

"Зокрема, вказувалося на те, що люстрація повинна застосовуватися не колективно, а індивідуально, що перш ніж застосовувати люстрацію до окремої людини - його вина повинна бути доведена в судовому порядку. Влада обіцяла врахувати рекомендації Венеціанської комісії і внести зміни в закон, однак вони цього до сир пір не зробили", - сказав Юрій Мірошниченко.

Політик підкреслив, що допускати порушення прав людини, прикриваючись бажанням рухатися в Європу - неприпустимо.
"Демократія повинна будуватися на дотриманні Конституції України та тих міжнародних стандартів, які ми називаємо європейськими цінностями", - заявив народний депутат.

Парламентарій закликав Конституційний суд не піддаватися тиску влади і врешті-решт винести чесне правове рішення, яке не дозволить ставити під сумнів європейський вибір України.

"Не дивлячись на все, я вірю в конституційне правосуддя і в те, що Україна, яка обрала шлях до демократії, зможе гідно витримати це випробування", - підсумував Юрій Мірошниченко.

Зараз ви читаєте новину «Мірошниченко закликав Конституційний суд не піддаватися політичному тиску». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути