пʼятниця, 28 серпня 2015 14:34

Міністр оборони США розповів, чого хоче Путін

Міністр оборони США розповів, чого хоче Путін
Фото: REUTERS

Російський лідер Володимир Путін ностальгує за радянським минулим і вважає, що курс України на інтеграцію в західні структури загрожує РФ.

Таку думку висловив міністр оборони США Ештон Картер, передає "Ліга".

"Мене часто запитують, чи знаю я, що на думці у Путіна. Фактично, всі ми це знаємо, тому що він говорить те, що думає. Зрозуміліше вже нікуди. Він шкодує про те, що Радянський Союз розпався, і хоче, щоб поважали "велич Росії". Путін хоче, щоб його чули у світі, і хоче сусідства, яке не загрожує (РФ - ред.)", - вважає Картер.

Саме з цієї причини курс України на євроінтеграцію в Кремлі вважають загрозливим, вважає керівник оборонного відомства США.

"Корінь української кризи в тому, що тут прагнення людей до європейської політичної та економічної моделі розвитку зіткнулося з небажанням Росії бачити, як суміжна країна рухається в напрямку, який розцінюється як загрозливий", - зазначив він.

За словами Картера, проблему нав Донбасі не вирішити тільки військовим шляхом, і в цій ситуації міжнародне співтовариство вибрало "правильний важіль впливу" на путінську Росію - політичні та економічні санкції.

Зараз ви читаєте новину «Міністр оборони США розповів, чого хоче Путін». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути