середа, 20 серпня 2014 15:06

Мільярдні кошти зайдуть в Україну вже восени - прем'єр

Мільярдні кошти зайдуть в Україну вже восени - прем'єр
ipnews.in.ua

29 серпня Міжнародний валютний фонд повинен оголосити свій вердикт, чи виділить Україні черговий транш кредиту в розмірі 1,4 млрд доларів. Ще 600 млн доларів уже пообіцяв надати Світовий банк.

Про це повідомив прем'єр-міністр Арсеній Яценюк.

"Кредити дають тільки тоді, коли бачать, що в країні проходять реформи і зміни. Якщо 29 серпня Міжнародний валютний фонд прийме рішення про виділення наступного траншу в розмірі 1,4 мільярда доларів США, то це означає, що ми рухаємося в правильному напрямку", - сказав  Яценюк.

Водночас глава уряду підкреслив, що його не задовольняє швидкість і глибина економічних реформ, передає прес-служба Кабміну. Проте "поступ, який сьогодні у нас є, дає можливість сподіватися на економічну стабілізацію після того, коли в країні буде мир". Яценюк наголосив, що в сучасних умовах "мати працюючу економіку і здоровий фінансовий сектор вкрай складно".

"Коли в країні йде війна, яка підтримується терористами з Російської Федерації, ми кожен день втрачаємо наш економічний потенціал. Щохвилини Україні умисно наносяться мільйонні збитки. За нашими даними, терористи, вогонь яких коригується з боку Росії, точково б'ють по найбільш важливих об'єктах української інфраструктури: шахтах, електростанціях, теплових станціях, електромережах, залізниці, мостах, по комунікаціях і по інфраструктурі. Абсолютно зрозуміло, що це сплановані акції, щоб задушити нас економічно. Росія усвідомлює, що на відновлення Донбасу вже потрібні будуть не мільярди гривень, а мільярди доларів, які десь треба брати", - наголосив прем'єр.

Зараз ви читаєте новину «Мільярдні кошти зайдуть в Україну вже восени - прем'єр». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути