Ексклюзиви
середа, 27 липня 2016 19:09

Михайло Папієв: Уряд в упор не помічає, куди котиться економіка

Михайло Папієв: Уряд в упор не помічає, куди котиться економіка

Пропагуючи правильні речі, уряд нічого не робить в практичній площині і лише імітує видимість бурхливої ​​діяльності.

Про це заявив народний депутат від "Опозиційного блоку" Михайло Папієв, коментуючи підсумки сьогоднішнього засідання Кабінету міністрів.

"Ситуація в економіці вкрай складна, але в порядку денному (засідання уряду, - ред.) немає жодного питання, присвяченого підтримці реального сектора економіки, створення робочих місць і подолання катастрофічного безробіття", - зазначив Михайло Папієв.

"Промислове виробництво падає, аграрний сектор як і раніше, в мінусі, ціни тільки за останні півроку зросли на 14%, бізнесу, як і раніше, складно залучати фінансування - лише платоспроможні банки за півроку понесли 9,2 млрд. грн. збитків. Мінфін при цьому зірвав переговорний процес з МВФ, заради коштів якого громадян обклали гіпертарифами, у аграріїв і промисловців обрізали держпідтримку, підвищили фіскальне навантаження на населення та малий бізнес", - додав народний депутат.

За його словами, на кожному засіданні уряду говориться про реформу медицини - але далі чергової підготовленої і обговореної ще за "папередніків" концепції справа не просунулася. "Ліки продовжують дорожчати, держзакупівлі провалені. Вже були десятки концепцій - чи не час, нарешті, зупинитися на чомусь і зайнятися практичною роботою?" - обурився політик.

За словами Михайла Папієва, порядок денний засідання уряду виглядає знущально - замість того, щоб займатися питаннями збільшення зарплат і пенсій, зменшенням драконівських комунальних тарифів, підвищенням доступності медицини і освіти, Кабмін змінює редколегії книг, вносить дрібні зміни до своїх постанов 10-річної давності і денонсує угоду між СРСР і Північною Кореєю.

"Ми вимагаємо від влади не створювати видимість діяльності, а зайнятися справою! Потрібно прийняти чесні зміни до Держбюджету, що передбачають підвищення соцстандартів, а також пакет законопроектів, спрямованих на відновлення пільг, створення нових високооплачуваних робочих місць, зростання базових секторів економіки та забезпечення реалізації конституційних соціальних прав і гарантій громадян", - підсумував політик.

Зараз ви читаєте новину «Михайло Папієв: Уряд в упор не помічає, куди котиться економіка». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути