Ексклюзиви
четвер, 10 липня 2014 18:00

"Ми підпорядковуємося Авакову і залишаємося на Донеччині" - "Дніпро" відповів Таруті

"Ми підпорядковуємося Авакову і залишаємося на Донеччині" - "Дніпро" відповів Таруті
Фото: uanews.dp.ua

Спецбатальйон МВС України "Дніпро" присутній у Маріуполі (Донецька обл.) згідно з планами і завданнями антитерористичної операції знаходиться в підпорядкуванні глави МВС.

Про це повідомив у четвер командир батальйону Юрій Береза.

"Батальйон" Дніпро "знаходиться в Маріуполі в зоні АТО з червня в рамках завдань штабу АТО, коли у взаємодії з батальйоном "Азов" нами було забезпечено звільнення міста від бойовиків", - сказав Береза​​, коментуючи заяву губернатора Донецької області Сергія Тарути про недоцільність присутності батальйону "Дніпро" на території Донецької області. 

За його словами, в даний час батальйон "Дніпро" продовжує виконання завдань АТО в Маріуполі, і не має в своєму розпорядженні будь-якої інформації про те, що "Дніпро" повинен залишити Донецьку область: "Інформації про якісь домовленості у мене немає", - сказав він.

При цьому комбат уточнив: "Хочу підкреслити, що батальйон "Дніпро" є спецпідрозділом МВС і знаходиться в прямому підпорядкуванні глави МВС".

"Наші люди балаклави не одягаю", - підкреслив Береза.

Нагадаємо, що в четвер глава Донецької облдержадміністрації Сергій Тарута під час зустрічі з міською владою Курахово озвучив побажання, щоб воєнізовані формування з інших регіонів України залишили Донецьку область.

"Ми будемо захищати себе самі, і в цьому зв'язку не бачу необхідності перебування воєнізованих підрозділів з ​​інших областей", - сказав Тарута.

Він зазначив, є домовленість з представниками правоохоронних органів, щоб батальйон "Дніпро" був "прибраний" з області.

Глава Донецької облдержадміністрації нагадав, що в області є власні формування, зокрема, батальйон "Азов" у Маріуполі. При цьому він зазначив, що добровольці повинні перестати ходити в балаклавах і займатися самоуправством, а всю свою діяльність повинні чітко координувати з представниками силових структур.

Батальйон спеціального призначення МВС України "Дніпро" був створений в квітні 2014 року за ініціативою голови Дніпропетровської облдержадміністрації Ігоря Коломойського.

Зараз ви читаєте новину «"Ми підпорядковуємося Авакову і залишаємося на Донеччині" - "Дніпро" відповів Таруті». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути