пʼятниця, 22 листопада 2013 13:21

"Ми 300 років жили під Росією, яка нас пригнічувала" - попри дощ на Майдані стоять обурені люди
6

Фото: Фото: Сергій Старостенко

Сьогодні зранку попри дощ у центрі столиці на Майдані Незалежності продовжують стояти близько сотні людей. Громадські активісти встановили неподалік фонтану на Майдані колонки і включили патріотичну музику, яка лунала за часів Помаранчевої революції. Жодних партійних прапорів ніхто з натовпу не тримає, лише національний та прапор Євросоюзу, передає кореспондент Gazeta.ua. Ми опитали думки людей, що їх змусило вийти на Майдан:

Киянка Людмила Костелецька:

- Що Азаров таке зробив, що вони відмовились від європейської інтеграції? Сподіваюсь, що ми не будемо інтегруватися у Митний союз. Митний союз — це повернення до Радянського союзу. Ми вже жили в цій країні і якщо молоді не знають, як це було, то я добре знаю. Так жити більше не хочу, не хочу робити крок назад. У Євросоюзі все передове — там краще майбутнє. Сьогодні я прийшла подивитись чи є люди, але стояти тут добу не готова. Прийду з подругами у неділю 24, як нас закликали.

Надія Кримінська, жителька Броварів:

- Будемо стояти по мірі свого здоров'я. Весь український народ і всю європейську спільноту так нахабно обманули. Як можна було до самого останнього дня тягнути, а потім сказати, що ми проти євроінтеграції? Янукович — бандюга, цей президент вибраний не народом. Він не усвідомлює, що робить. Янукович попер проти 46 мільйонів українців: проти наших дітей, онуків і майбутніх поколінь. Ми більше 300 років жили під Росією і ці всі роки Росія нас пригнічує, придавлює. Путін закриває кордони машинам, "Рошену", сиру і всьому на світі українському. Хіба так старший брат Росії робить? Давайте тепер поживемо цих 300 років під Європою. Розумію, що прості люди, росіяни, не проти України. Все вирішує купка олігархів — Путін, Медведєв, які роблять все, щоб Україна не приєдналась до Європи. Тим часом, вони самі готуються до євроінтеграції. А нам ставлять такі перепони. Євросоюз нам дасть європейське життя — будуть інвестори, буде робота. Україна буде розвиватися. Європа обіцяє нам допомогу. Путін не виконує своїх обіцянок. Сидіти на лавках сьогодні не можна. Треба кожному вийти на Майдан за майбутнє всієї України. У мене сьогодні тиск 160, але я випила таблетку і прийшла.

Киянин Леонід Васильович:

- У Януковича нету ума, раз он так поступил с украинским народом. Янукович поставил точку и ситуация уже решилась. Мы уже везде побывали. И в дальнейшем с этим правительством и этим президентом нам уже ничего не светит. Поэтому нужно двигаться на Запад. Нужно идти в Евросоюз и принимать новые законы. Слушал заседание, когда предприниматели обратились к Януковичу и попросили дать еще год поработать. Ничего не выпуская в этой стране бизнесмены опять хотят сбить для себя деньги.

Нагадаємо, вчора Кабінет міністрів України розпорядився призупинити процес підготовки до підписання Угоди про асоціацію між Україною та Євросоюзом. Також Микола Азаров підписав розпорядження про створення тристоронньої комісії за участю Європейського Союзу та Російської Федерації.

Зараз ви читаєте новину «"Ми 300 років жили під Росією, яка нас пригнічувала" - попри дощ на Майдані стоять обурені люди». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

65

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути