четвер, 23 жовтня 2014 13:07

Мешканці Донбасу не голосуватимуть в Росії за кандидатів в нардепи - ЦВК

Мешканці Донбасу не голосуватимуть в Росії за кандидатів в нардепи - ЦВК
vibori.in.ua

Тимчасово змінили місце голосування без зміни виборчої адреси напередодні виборів в український парламент на території Російської Федерації лише 39 громадян України.

Про це повідомили агентству "Інтерфакс-Україна" в прес-службі Центральної виборчої комісії.

"Серед них немає жодного жителя Донецької та Луганської областей. Хоча, при бажанні, вони, так само як і всі інші виборці України, які мають такого роду необхідність і бажання, могли пройти через стандартну процедуру тимчасової зміни місця голосування без зміни виборчої адреси. Різниця лише в тому, що виборець з Донбасу проходив би її за спрощеною схемою, пред'явивши лише паспорт без додаткових підтверджуючих документів", - зазначили в прес-службі ЦВК.

Станом на 20 жовтня, коли завершився встановлений законом термін цієї процедури, на території РФ подали заяви про тимчасову зміну місця голосування без зміни постійного виборчої адреси 39 чоловік. Серед них немає жодного виборця, чий постійний виборча адреса ставився б до Донецької та Луганської областям.

Всього за даними Державного реєстру виборців до списків виборців в Російській Федерації включено 49 тис 915 осіб. На території РФ створено шість закордонних виборчих дільниць з позачергових виборів народних депутатів України. Найбільшу кількість виборців внесено до списків на виборчих дільницях у Москві (№900075), де налічується 26,7 тис виборців, і Санкт-Петербурзі на ділянці №900078 - 5,8 тис виборців.

Позачергові парламентські вибори в Україні заплановані на 26 жовтня.

Зараз ви читаєте новину «Мешканці Донбасу не голосуватимуть в Росії за кандидатів в нардепи - ЦВК». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути