Ексклюзиви
середа, 20 серпня 2014 15:24

Меркель у Києві спробує схилити Порошенка до миру — німецька преса

Меркель у Києві спробує схилити Порошенка до миру — німецька преса
Фото: 2000.ua

У суботу Україна чекає на канцлера Німеччини Ангелу Меркель з офіційним візитом, який у Києві вважають дуже важливим політичним кроком Берліна.

"Порошенко і Яценюк, які зустрінуться з Меркель, навряд чи можуть уявити собі більш чіткий сигнал підтримки, ніж зустріч з найвпливовішим європейський лідером на тлі продовження війни з проросійськими терористами на Сході України", - пише сьогодні німецьке видання Der Spiegel.

Міністр закордонних справ України Павло Клімкін заявив, що візит Меркель до Києва є "виразом як особистої підтримки, так і від імені Німеччини - ключової країни ЄС".

"Меркель, звичайно ж, знає про символіку свого візиту в Україну і зовсім не проти того, щоб Київ скористався можливістю ще раз продемонструвати російському президентові Путіну, яку сторону в конфлікті зайняла Німеччина і Євросоюз", - пише видання.

Меркель більше не цікавить, чи образить її крок Москву, оскільки Путін не думав про реакцію Європи, роблячи провокаційні заяви у Криму минулого тижня.

В цей же час, канцлер Німеччини не хоче, щоб Київ надто зловживав значенням її візиту. У Києві вона збирається не тільки висловити свою підтримку Україні в боротьбі з терористами, але і спробувати схилити президента Петра Порошенка до домовленості про мир.

"Поки що всі її спроби домогтися припинення вогню або встановлення контролю на українсько-російському кордоні не принесли результатів. Тому особистий візит Меркель породжує і нові надії на дипломатію і побоювання, що вона може провалитися", - пише видання.

Нагадаємо, що в цю суботу Ангела Меркель вперше відвідає Київ з офіційним візитом. Раніше президент України Петро Порошенко повідомив Меркель про тривожну ситуацію на Донбасі.

Зараз ви читаєте новину «Меркель у Києві спробує схилити Порошенка до миру — німецька преса». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

7

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути