вівторок, 19 серпня 2014 12:42

Меркель послала сигнал Путіну - експерт

Меркель послала сигнал Путіну - експерт
фото: loft36.de

Приїзд німецького канцлера Ангели Меркель в Україну є сигналом для Росії та її президента Володимира Путіна. Про це у коментарі Gazeta.ua сказав керівник центру "Третій сектор" Андрій Золотарьов.

"Саме на Німеччину та Францію спиралася Росія в Європі. Пам'ятаємо, що після трагедії з малазійським літаком позиція щодо Путіна змінилася. Ставлення до Росії погіршилося, стало більш жорстким. Щодо України роблять заяви, що треба сідати за стіл переговорів. Але навряд чи нададуть нам військову допомогу. Це типовий європейський егоїзм. Для них головне, щоб ми не перетворилися на вогнище нестабільності для Європи, аби події у нас не загрожували їхньому комфорту", - зазначив він.

За його словами, візит Меркель може стати більшим рухом в бік України.

"Можемо розраховувати на лобіювання економічних інтересів України. А військову допомогу нам забезпечать Сполучені штати Америки, Канада, Австралія, Італія. Від Росії слід очікувати поведінки: всі вороги", - додав Золотарьов.

Він вважає, що Путін в умовах економічних санкцій вестиме політику на відокремлення Росії.

"Про залізну завісу не йдеться, але буде своєрідне відокремлення від "ворогів". Вороги першого порядку будуть: Україна, Прибалтика, Грузія. Німеччина ж буде на других-третіх позиціях "ворогів", - наголосив політолог.

Нагадаємо, міністр закордонних справ України Павло Клімкін анонсував візит в Україну канцлера Німеччини Ангели Меркель. Зауважив, що приїзд відбудеться 23 серпня, буде "незвичайним" і принесе багато цікавих подій.

Зараз ви читаєте новину «Меркель послала сигнал Путіну - експерт». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

7

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути