субота, 23 серпня 2014 16:22

Меркель не визнає анексію Криму і пояснила своє розуміння федералізації

Меркель не визнає анексію Криму і пояснила  своє  розуміння федералізації
Фото: president.gov.ua

Канцлер Німеччини Ангела Меркель виступає за територіальну цілісність України і пояснила, що має на увазі під федералізацією.

Під час спільної із президентом Петром Порошенком прес-конференції в Києві канцлер Німеччини зазначила, що анексія Криму є несправедливою.

"Це відбулося із порушенням територіальної цілісності в Європі. Якщо ми визнаємо такий принцип, то тоді це може статися будь-де в Європі. Важливе визнання територіальної цілісності після Другої світової війни. Це треба розглядати як наступний крок, аби зберегти Донецьк і Луганськ", - заявила Меркель.

"Але минули місяці і Крим  не віддали назад. Часто, коли вирішуються політичні питання потрібно дуже багато терпіння і зусиль", - зазначила вона.

Розповіла Меркель і про федералізацію.

"Коли ми (в Німеччині) говоримо про федералізацію, то це йдеться про німецький тип федерації. Ми розуміємо, що в Україні це називають децентралізацією і це - саме те, чого хоче президент Порошенко, і ми це підтримуємо", - заявила канцлер.

Зараз ви читаєте новину «Меркель не визнає анексію Криму і пояснила своє розуміння федералізації». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути