Ексклюзиви
субота, 23 листопада 2013 13:31

Мер Рави-Руської просить європарламент прийняти в ЄС своє місто

Мер Рави-Руської просить європарламент прийняти в ЄС своє місто
Ірина Верещук Фото: gazeta.ua

Прикордонне містечко Рава-Руська, що за 2 кілометри від Польщі, хоче самостійно вступати в ЄС, якщо уряд України відмовляється інтегрувати країну в Європу. Про це вчора офіційно заявила мер містечка Ірина Верещук на міському віче та направила відповідну заяву європарламенту.

"Мільйони українських громадян, які все ще вірили та сподівалися на світле майбутнє для себе та своєї країни, тепер не бачать навіть променя надії. Міські, сільські та селищні громади по всій території України сьогодні намагаються показати, що Україна – це Європа, її місце у цивілізованому світі, а не у імперському рабстві. Рава-Руська, як місто, що розташоване за 2 кілометри від Європейського Союзу, ментально, духовно, культурно, історично є Європою, - заявляє міський голова 5-тисячного міста. - Громаді нашого міста як нікому іншому відомо, що таке Європа, які вона дає можливості та перспективи. І тому ми не погоджуємося, не підтримуємо, не визнаємо і не підкоряємося антиукраїнському рішенню уряду. Натомість просимо вас дослухатися не до політиків та урядовців, більшість з яких сьогодні проводять відверті антиукраїнські дії, а до простих громадян, які говорять "так" Європі, "так" угоді про асоціацію."

Відповідно до Європейської Хартії місцевого самоврядування, мер звернулася до Ради Європи, до урядів європейськихдержав і попросила вважати офіційну позицію уряду України щодо призупинення євроінтеграції такою, що не відповідає і не відстоює інтереси територіальних громад.

"Враховуючи це, просимо вас укласти угоду про асоціацію між Європейським Союзом та територіальною громадою міста Рава-Руська", - заявила Ірина Верещук.

Зараз ви читаєте новину «Мер Рави-Руської просить європарламент прийняти в ЄС своє місто». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

64

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути