Ексклюзиви
субота, 19 квітня 2014 11:54

Менше 25% громадян сходу і півдня України вважають, що права російськомовних утискають

Менше 25% громадян сходу і півдня України вважають, що права російськомовних утискають
Фото: gazeta.lviv.ua

Більше 70 % населення південно-східних областей України не згодні з твердженням, що в країні утискають права російськомовних громадян.

Про це свідчать дані опитування, проведеного Київським міжнародним інститутом соціології (КМІС) на замовлення ZN.UA 10-15 квітня.

Відповідаючи на питання: "Чи згодні ви з твердженням, що в Україні ущемляються права російськомовного населення?", 71,5% респондентів відповіли "ні". 23,1 % опитаних вбачають утиску таких прав.

Що стосується прав україномовних громадян, то 92,2% учасників опитування не відчувають жодних утисків. Найвищий показник серед прихильників протилежної думки - у Донецькій області (5,4 %) і Харківській ( 4%).

Щодо введення російської мови як другої державної таких кроків від центральної влади очікують 11 % жителів південного сходу України. При цьому в Донецькій і Луганській областях цей показник вище за інших - по 17,1 %. Найменше розраховують на "мовний хід" влади у Дніпропетровській та Миколаївській областях (по 4 %).

Опитано 3232 респондентів старше 18 років в 160 населених пунктах восьми регіонів Півдня і Сходу України - Одеської, Миколаївської, Херсонської, Харківської, Луганської, Дніпропетровської, Запорізької, Донецької областях (методом телефонних інтерв'ю - 1476, методом особистих інтерв'ю - 1756). У кожному окремому регіоні проведено не менше 400 інтерв'ю.

Похибка вибірки не перевищує 0,95 %.

Зараз ви читаєте новину «Менше 25% громадян сходу і півдня України вважають, що права російськомовних утискають». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

18

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути