вівторок, 04 серпня 2015 17:08

Медведєв заявив про "контрсанкції" проти України

Медведєв заявив про "контрсанкції" проти України
amurburg.ru

Прем'єр-міністр Росії Дмитро Медведєв доручив "опрацювати питання" розширення списку країн, які підпадають під російські контрсанкції, у зв'язку з приєднанням ряду країн, в тому числі й України, до рішення про продовження Євросоюзом санкцій проти Росії.

"Треба опрацювати це питання, і якщо дійсно такі рішення прийняті (рішення про приєднання до санкцій - ред.), то підготувати звернення до президента про доповнення указу додатковою кількістю країн, які такі рішення стосовно Російської Федерації підтримують", - сказав Медведєв.

Крім того, російський прем'єр повідомив, що має намір особисто очолити створювану в уряді комісію з імпортозаміщення, головним завданням якої буде "створення умов для власного виробництва тих товарів, які ми раніше отримували по імпорту". При ній, за словами Медведєва, будуть сформовані дві підкомісії - у цивільних галузях і по оборонним. "Роботою всієї комісії буду керувати я особисто", - заявив він.

Нагадаємо, минулого тижня Україна, Албанія, Ісландія, Ліхтенштейн, Норвегія і Чорногорія приєдналися до продовженим економічних санкцій Європейського союзу проти Росії.

Ці країни, а також Грузія приєдналися до продовження економічних санкцій ЄС проти Криму і Севастополя. Рішення про дію обмежувальних заходів до 23 червня 2016 р. було прийнято Радою ЄС 19 червня.

Санкції включають заборону на імпорт продукції, виробленої в Криму або в Севастополі в Євросоюз; інвестиції в Крим або Севастополь, що означає, що європейські чи розташовані в ЄС компанії не можуть купувати нерухомість або організації в Криму, фінансувати кримські компанії або надавати пов'язані з цим послуги.

Зараз ви читаєте новину «Медведєв заявив про "контрсанкції" проти України». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути