Ексклюзиви
середа, 29 червня 2016 17:52

Медведчук завжди відкрито обстоював ідею федералізації - Гриценко

Медведчук завжди відкрито обстоював ідею федералізації - Гриценко
Анатолій Гриценко

Треба віддати належне Віктору Медведчуку: він не ховається і завжди відкрито виступав за те, щоб в Україні була федерація, а не унітарна держава. Свої ідеї він обстоює вже років п'ятнадцять. Про це в ефірі телеканалу "112 Україна" заявив лідер партії "Громадянська позиція", екс-міністр оборони України Анатолій Гриценко.

За словами Гриценка, політична історія Порошенка почалася від партії Медведчука (СДПУ(о). — ред.) через Партію регіонів, партію Ющенка і "точно так само рухається сьогодні".

"Вони всі між собою завжди дружили, вирішували питання бізнесу. Саме тому команді Януковича дали можливість втекти - вони відкупилися. Зараз виник новий інтерес, і ключова фігура в ньому - Віктор Медведчук, непроста фігура. Молодь навряд чи пам'ятає, хто це такий, тому що був період Кучми. Але зараз Медведчук високо підняв голову", - зазначив політик.

Він наголосив, що з часів президентських виборів 2014 року не коментував дії президента Порошенка, але коли Медведчук був заявлений як парламентер, Гриценко перший раз подав свій голос проти.

"Чому? Нічого особистого, але Медведчук відкрито, не ховаючись, ось уже років п'ятнадцять виступає за те, щоб в Україні була федерація, а не унітарна держава. Він виступав, щоб Україна не рухалася до ЄС, а приєднувалася до Євразійського союзу і всіляко поглиблювала відносини з Росією. Оскільки переговори між Путіним і Порошенко йдуть постійно і Медведчук виступає в них довіреною особою. Крім того, він взяв виграшну для себе і дуже чутливу для багатьох сімей тему обміну полоненими, то, якщо б Путін наполіг, щоб Медведчук очолив якусь область або отримав певну посаду, Порошенко пішов би на це. Як погодився на те, аби він офіційно був у складі делегації українських переговорників", - підсумував Гриценко.

Зараз ви читаєте новину «Медведчук завжди відкрито обстоював ідею федералізації - Гриценко». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

35

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути