Ексклюзиви
четвер, 26 травня 2016 13:37

Медведчук піднімає рейтинг за рахунок Савченко - експерт

Медведчук піднімає рейтинг за рахунок Савченко - експерт
svobodaslova.in.ua

Кремль штучно створює ареал значимості навколо лідера "Українського вибору" Віктора Медведчука. Насправді він не відіграв важливої ролі у звільненні Надії Савченко.

Про це сказав політолог Олександр Кочетков у коментарі Gazeta.ua.

"Медведчук не відіграв жодної важливої ролі у звільненні Савченко. Все вирішувалося на зовнішньополітичному рівні. За допомогою Франції, Німеччини, Росії і тільки частково України. Кремль використовує Медведчука для утворення хаосу в Україні. Він є зв'язковою ланкою між Путіним і Порошенком. Тому створюють міф, що цей політик - кум Путіна і може на щось впливати. Його запрошують, він світиться на телеефірах. Цього достатньо, щоб лідер Медведчук міг претендувати на щось в Україні. Він готовий стати прем'єром. Має амбіції очолити країну. Тоді України не стане", - каже він.

За словами політолога в України є три перспективи. Двоє з них невтішні.

"Медведчук вважає, що незабаром Україна сповзе до Росії. Що народ збунтується і захоче помірковану владу. Яка зможе вирішити проблеми. Взагалі у нас є три варіанти. Перший - це хаос і розпад держави. Другий - економічні негаразди, відсутність реформ. Тоді західні партнери відмовляться від України. Росія ж буде готова нас фінансувати. Третій варіант, який може врятувати Україну - якщо громадянське суспільство згуртується і почне будувати європейську державу на основі нового суспільного договору", - наголосив Кочетков., - вважає експерт.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Тримайтеся, шановні можновладці" - подруга Савченко

Як відомо, вчора українська льотчиця Надія Савченко повернулась в Україну, після двох років полону в Росії. Перед підписанням указу про помилування, Володимир Путіна провів зустріч з родичами загиблих російських журналістів. На події також був Медведчук. Російський президент підкреслив, що звільнити Савченко допоміг Медведчук. Він є представником гуманітарної підгрупи Мінської контактної групи.

Нагадаємо, у квітні Генпрокуратура відкрила кримінальне провадження по факту антидержавної діяльності Віктора Медведчука. Раніше депутати почали збирати підписи з вимогою до СБУ, ГПУ і МВС заарештувати політика. Його підозрюють у причетністі "до сепаратизму, державної зради та фінансуванні тероризму". 27 квітня справу передали СБУ.

Зараз ви читаєте новину «Медведчук піднімає рейтинг за рахунок Савченко - експерт». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути