Ексклюзиви
понеділок, 30 листопада 2015 22:52

Мартиненко заявив про складання мандату

Мартиненко заявив про складання мандату
Фото: vikka.ua

Нардеп від "Народного фронту", голова парламентського комітету з питань паливно-енергетичного комплексу Микола Мартиненко заявив про намір скласти депутатські повноваження, щоб довести свою непричетність до корупційних справ без застосування депутатського імунітету.

Про це він заявив під час програми "Свобода слова" на телеканалі ICTV.

Політик відзначив, що проти нього останнім часом розгорнуто потужну дискредитаційну кампанію.

"Я веду власне розслідування щодо того, хто за цим стоїть. Я знаю, що на цю брудну кампанію в Україні та за кордоном – у Європі, США - витрачено вже близько 10 мільйонів доларів", - сказав Мартиненко, наголосивши, що замовниками цієї інформаційної атаки є окремі олігархічні кола, пов'язані із Росією.

Між тим, підкреслив політик, жодних реальних доказів його причетності до корупційних схем досі надано не було.

За його словами, замовники переслідують дві мети. Що стосується політичного аспекту, то йдеться про загальну дестабілізацію ситуації в країні, зміщення прозахідного уряду, перевибори і реванш проросійських сил.

З іншого боку йдеться про економічні інтереси олігархів, не згодних із діями Мартиненка як голови парламентського комітету з ПЕК.

"Я багато років послідовно відстоюю зменшення енергозалежності України від Росії. Сьогодні Україна майже повністю відмовилась від закупівлі російського газу і закуповує паливо в Європі за нижчими цінами", відзначив нардеп.

Політик також зауважив, що фальшиві звинувачення у корупції кидають тінь не лише особисто на нього, але й на уряд та владу як таку. Тому Микола Мартиненко заявив про намір скласти депутатські повноваження і свідомо відмовитись від депутатського імунітету. Він наголосив, що зареєструє заяву про складення повноважень нардепа вже у вівторок, 1 грудня та закликав голову ВР, регламентний комітет і нардепів підтримати його рішення наступного пленарного тижня.

"Я хочу припинити політичні спекуляції через мій статус політика та депутата. І буду доводити свою непричетність до будь-яких зловживань як звичайний громадянин. Також зроблю все, щоб висвітлити роль кожного з учасників цієї брудної кампанії", - підкреслив Мартиненко і пообіцяв зробити все, щоб у залі були необхідні 226 голосів.

Зараз ви читаєте новину «Мартиненко заявив про складання мандату». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути