неділя, 06 вересня 2015 11:13

Марков збирається судитись з українським Інтерполом

Марков збирається судитись з українським Інтерполом
Ігор Марков. Фото: uapress.info

Колишній народний депутат Ігор Марков заявляє, що подав до суду на дії українського бюро Інтерполу.

Про це він сказав в коментарі телеканалу "Росія-24", - пише Радіо Свобода.

"Україна мала б надати якісь документи, на основі яких мене арештували. Але, я так розумію, цих документів у них просто немає. Я зараз звернувся до суду щодо дій українського Інтерполу. Це – серйозна міжнародна організація, створена для боротьби зі злочинністю, а не для зведення політичних рахунків України", – зазначив він.

Як зазначає виданя, українську бюро Інтерполу поки не коментувало цю інформацію.

Нагадаємо, Маркова, затриманого в Італії, відпустили з вʼязниці під домашній арешт. Захист політика просив суд про домашній арешт до ухвалення рішення щодо його екстрадиції в Україну.

Маркова затримали 12 серпня у Санремо за запитом українського бюро Інтерполу. В Україні екс-депутату інкримінують хуліганські дії в Одесі 2007 року, коли біля обласної держадміністрації відбувалися пікети проти встановлення в місті пам'ятника російській імператриці Катерині II. Маркова підозрювали в організації побиття учасників акції, а також безпосередньо в побитті громадян, повідомляли в МВС.

Крім того, у 2013 році Вищий адміністративний суд позбавив Ігоря Маркова мандата, погодившись із аргументами позивачів, що результати виборів в одномандатному окрузі № 133 в Одесі, де той був обраний, неможливо встановити.

Сам Марков називав рішення суду політичною помстою.

Улітку 2015 року у Москві Марков, який неодноразово виступав із проросійською позицією, разом із колишнім українським прем'єром Миколою Азаровим оголошував про створення "комітету порятунку України".

Зараз ви читаєте новину «Марков збирається судитись з українським Інтерполом». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути