Ексклюзиви
понеділок, 25 листопада 2013 22:29

Майдан триватиме довго і жорстко - політолог

Майдан триватиме довго і жорстко - політолог
Сергій Таран Фото: cpsa.org.u

Будь-які громадянські виступи мають бути тривожним дзвіночком для президента Віктора Януковича. Так вважає політолог Сергій Таран. Про це він сказав в коментарі Gazeta.ua.

"Янукович достатньо жорстко орієнтований на те, щоби виграти вибори в 2015 році. І тому будь-які виступи для нього - тривожний дзвіночок. Впевнений на 40%, що він схаменеться та підпише Угоду з ЄС. Для нього це як мінімум – безпека після 2015 року, як максимум – переобрання на другий термін", - наголосив він.

Водночас, за його словами, "Янукович може розвернути Україну в бік Росії, щоби взяти гроші, але це шлях в нікуди".

"Не можна безкінечно утримувати владу таким чином. Це буде нестабільна влада, і довго він не протримається. Якщо ж він зірве Асоціацію, то в суспільстві почнеться протистояння. Той Майдан, який почався декілька днів тому, триватиме довго і жорстко", - наголосив політолог.

"Ці акції вже показали, що з'явився шанс на консенсус та конструктив між громадянами України та політиками. Довгий час у нас тривала недовіра. Зараз це може змінитись завдяки єдиній меті – Угоді з ЄС. Як показали акції, для українців Асоціація багато чого означає. Вони розуміють, що таке Європа, і що таке Росія", - під креслив Таран.

Окрім того, він переконаний, що зараз багато чого залежатиме від опозиції.

"Особливо, наскільки ефективно використає той величезний потенціал. І якщо вони розчарують громадян, то воно буде значним. Але ще треба почекати тиждень-два, аби побачити, чи вони не розчарують українців, чи мають план", - резюмував експерт.

Нагадаємо, саміт "Східного партнерства" пройде в литовському Вільнюсі 28-29 листопада. Україна сподівається підписати на ньому Угоду про асоціацію з ЄС.

21 листопада уряд розпорядився призупинити процес підготовки до укладення Угоди про асоціацію з Євросоюзом. Кабмін мотивував це необхідністю розвитку економічних відносин з Росією та СНД. Вже ввечері того ж дня обурені рішенням уряду люди зібралися на Майдані Незалежності в Києві. Через три дні вони провели масштабну акцію на Європейській площі. Люди надалі продовжують протестувати.

Зараз ви читаєте новину «Майдан триватиме довго і жорстко - політолог». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

53

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути