Ексклюзиви
середа, 25 травня 2016 11:53

"Майбутнього президента треба шукати серед комбатів" - Порошенко втрачає виборців

"Майбутнього президента треба шукати серед комбатів"  - Порошенко втрачає виборців
grushevskogo5.com

25 травня два роки тому Петра Порошенка обрали президентом України. За нього віддали голоси 54,7% виборців. Gazeta.ua запитала у них, чому голосували за Порошенка? Чи підтримали б його зараз?


Марія Книш, медсестра, 45 років, Івано-Франківськ:
- У день виборів президента працювала. Відпросилася на кілька годин. Узяла на останні гроші таксі й поїхала до села за 30 кілометрів, аби проголосувати за Порошенка. Купив мене обіцянкою, що АТО закінчить за кілька тижнів. У мене тоді чоловік і брат служили біля Волновахи. Переживала страшно. Вірила, що новий президент зможе повернути їх додому. Чоловіка серйозно поранили на фронті, досі оговтується. Брат після війни не може спати спокійно. Ще й обоє мусять доказувати, що були в АТО. Якби мала можливість зустрітися з Порошенком, виказала б йому все, що думаю. Він зіграв на почуттях людей, яких зранила Революція і війна, й вони хотіли захисту. Сам же ж прагнув лише влади і грошей. Нізащо б більше за цю людину не віддала голос. Майбутнього президента треба шукати серед комбатів на фронті.


Володимир Коляда, 41 рік, художник-дизайнер, Калинівка Вінницької області:
- Два роки тому Порошенко пообіцяв швидко закінчити війну. Я думав, що він прийде до влади, дасть команду: "Фас!" І наші бійці виб'ють сепарів за пару тижнів. Ми повірили, що хлопцям справді платитимуть тисячу гривень за день на війні. Але президент продався, здав Донбас. Зараз обіцяє амністувати бойовиків і протягти їх у Верховну Раду - щоб Україна їх ще й годувала. Тому вдруге за нього не голосував би.


Назар Лавріненко, 36 років, директор туристичного комплексу, Черкаси:
- Для мене було важливо, щоб Порошенко виконав вимоги Революції. Скасував мита на ввезення автомобілів і запровадив безвізовий режим. Надіюся, так і буде. Порошенко зараз гарантує спокій, рухається в напрямку Європи. Голосував би знову за нього.


Сергій Поліщук 39 років, програміст, Вінниця:
- Голосував, бо думав: буде добре, якщо до влади прийде бізнесмен, який підняв свою справу. Буде гарним господарником. Займеться нарешті економікою, дасть можливість працювати й заробляти.
Тепер точно за нього не голосуватиму. Порошенко - не господар, а барига. Ще гірше за Януковича. Скрізь понасаджував своїх людей. Уже навіть закони протягує під своїх ставлеників. Наобіцяв купу всього - і нічого не зробив. Ніхто за язик не тягнув, коли казав, що "Рошен" продасть. А тепер видумує, що ніхто не купує. Усе списує на війну.


Іван Голубенко, 47 років, водій, село Ковалівка Полтавської області:
- Із дружиною тиждень не розмовляли, бо я проголосував за Порошенка. По його очах бачили, що він - майстер брехні. Тепер і сам так думаю. Дивлюся на виступи - шикарний психолог. Говорить повільно, упевнено, робить паузи. Але це все, на що спроможний. Складається враження, що він живе не в Україні. Або ж йому не кажуть про проблеми. Або самому зручно їх не бачити. Знаю чимало майданівців, які теж тоді віддали голоси за Петра Олексійовича. Зараз палюгами гнали б його з Майдану.


Олександр Бесіда, 48 років, громадський активіст, Кривий Ріг Дніпропетровсьої області:
- Порошенко не має жорсткої політичної волі. Тому й досі триває війна, процвітає корупція і реформи проводять теоретично. Він пішов шляхом Ющенка. Обоє надали перевагу дружбі з підопічними. А треба було ламати ці стосунки. На президента зараз неможливо покластися. Коли Вілкул (Юрій Вілкул - мер Кривого Рогу. - ГПУ) сфальсифікував місцеві вибори торік, ми з активістами поїхали до Києва. Представник із найближчого оточення глави держави без камер сказав, щоб ми забиралися. Їм не потрібні наші проблеми. 700-тисячне місто залишилося без підтримки. Не голосував би ще раз за Петра Олексійовича.


Іван Синєпалов, 24 роки, журналіст, Маріуполь на Донеччині:
- Голосував за Порошенка, бо вважав його найдостойнішим з усіх претендентів. Ми з другом обговорювали потенційних кандидатів на посаду ще під час Майдану. Шкодували тоді, що в Порошенка малий рейтинг. Він - дипломат, економіст найвищої кваліфікації. Патріот.
Зараз проголосував би так само. Думаю, він піде на другий термін. Є недоліки в його роботі. Треба критикувати. Але й не забувати, що людина взяла відповідальність за країну в її найважчий момент.


Ганна Городнича, 66 років, пенсіонерка, Золотоноша Черкаської області:
- Голосували з чоловіком за Порошенка. Думали - буде краще, бо нормальна людина. Якби зараз були вибори, підтримали би когось іншого. Він не не виконав своїх обіцянок. Казав, бізнес продасть — не продає. Отже, має зв'язки з Росією. Гроші за кордоном зберігає. Савченко досі не обміняв. У країні стає ще гірше. Тільки армію підняли. Але то не його заслуга.


Марта Стельмах, 22 роки, студентка, Золочів Львівської області:
- 2014-го вибирала найменше зло. Вірила, що Порошенко зможе змінити життя українців на краще. Бо мав досвід керівництва великою компанією. Думала, країну теж зможе поставити на ноги.
Якби зараз знову довелося вибирати, проголосувала би за Порошенка. Він хоча б створює видимість, що близький до народу.
Хоча в політиці Петра Олексійовича є багато мінусів. Найбільший - переписування законів під себе. Як це було у випадку з Юрієм Луценком.

Зараз ви читаєте новину «"Майбутнього президента треба шукати серед комбатів" - Порошенко втрачає виборців». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути