Ексклюзиви
пʼятниця, 19 вересня 2014 15:34

Люстрації в Україні передуватиме значна організаційна робота - експерт

Люстрації в Україні передуватиме значна організаційна робота - експерт

Для того, щоб люстрація в Україні була ефективною, необхідно здійснити великий обсяг організаційної роботи. Про це у своєму коментарі заявила експерт Центру політико-правових реформ Ярина Журба.

"Мова йде про створення інструментів, тих же люстраційних комісій. Це складне завдання, особливо в регіонах. До них мають увійти люди, які користуються довірою громади, порядні, віддані справі та здатні забезпечити люстрації", - наголосила вона. "Це унікальне і масштабне завдання. Нічого подібного в Україні раніше ми не робили", - додала Ярина Журба.

Разом з тим, за її словами, люстрація має проводитися продумано. "Вона не повинна мати винятків з одного боку, а з іншого - не можна, щоб люстрація використовувалась для зведення будь-яких рахунків", - підкреслила експерт.

Нагадаємо, що Закон "Про очищення влади" був прийнятий Верховною радою 16 вересня під шаленим тиском громадськості. Його підтримав 231 депутат при необхідних 226. Не хотіли голосувати колишні "регіонали" та комуністи. 100% голосів за цей закон віддала тільки фракція ВО "Свобода".

"Це, безумовно, наша ідеологічна перемога. Звісно, цей варіант закону досить м'який та лояльний порівняно з тими документами, які ухвалювали в країнах Східної Європи після повалення комуністичного режиму на початку 90-х років минулого століття. Попри це, нині зроблено дуже важливий крок на шляху до очищення влади", – зазначив Тягнибок.

Він також зазначив, що впровадження реальної люстрації стане головною метою націоналістів у наступному парламенті.

Зараз ви читаєте новину «Люстрації в Україні передуватиме значна організаційна робота - експерт». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути