Ексклюзиви
неділя, 17 серпня 2014 17:30

"Люстрація або кастрація!", "Комуняку на гілляку!", "Вали до Росії!" - найцікавіші протести тижня, що минає
6

Тиждень, що минає, відзначився активністю українців, які прагнуть політичних змін. Зокрема, під Радою відбулися кілька мітингів на підтримку реформ, люстрації та зміни виборчого законодавства.

Gazeta.ua пропонує підбірку найцікавіших акцій, які відбулись за тиждень в країні, з 11 по 17 серпня:

11 серпня, Київ

Під будівлю комітетів Верховної Ради вийшли активісти з вимогою ухвалити новий закон про вибори народних депутатів за відкритими списками. Пікетувальники зустріли нардепів брязкотом монет в пластикових пляшках. Також вони вимагали зниження прохідного бар'єру для політичних партій до 3%, прозорого фінансування виборчих кампаній та покарання за злочини проти виборчих прав. Акція пройшла під гаслом: "Геть старі писки! Даєш відкриті списки!".

12 серпня, Київ

Біля будівлі Верховної Ради зібралися мітингувальники на підтримку ухвалення законопроекту про очищення влади. Більшість із них тримають прапори партії "Свобода", "Воля", а також національні прапори України. У людей плакати: "За люстрацію проти корупції", "Люстрація — вимога народу". "Очистимо владу - буде порядок!". Поруч зібрався ще один мітинг проти "регіонала" Сергія Ківалова. У протестувальників - плакати: "Кивалов- Путин- Два **уйла", "ПТН ПНХ", Одеса - без підрахуя", "Кивалов украл не много, а навалом".

Автор: Gazeta.ua
 

12 серпня, Запоріжжя.

Проросійськи налаштовані активісти зібралися під місцевим військкоматом. З акцією у відповідь туди ж прийшли й патріотичні сили Запоріжжя - активісти Майдану, Самооборони, Народної ради та інших організацій. Вони висловили своє обурення організаторам проросійської акції і затримали їх.

12 серпня, Київ

У Конча-Заспі активісти Комітету по боротьбі з організованою злочинністю та корупцією протестують проти приватизації санаторіїв та баз відпочинку "Укпрофоздоровниці". Люди вимагають віддати під суд "людей Фірташа", які намагаються її приватизувати. "Вимагаємо віддати під суд Саєнко, Сітайло, Третьякова", - скандують протестуючі.

Автор: УНН
 

13 серпня, Київ

У Києві православні з різних міст України провели спільний мітинг під стінами Києво-Печерської Лаври, щоб вплинути на вибори нового предстоятеля. Люди вимагали, щоб предстоятелем став українець. Під час акції між священиками, які молились біля входу до заповідника та мітингарями відбулася словесна перепалка. Через це міліціонери утворили ланцюг та відмежували мітингарів від священників.

Автор: Gazeta.ua
 

14 серпня, Київ

Біля будівлі Верховної Ради проходить мітинг на підтримку законопроекту про очищення влади. Тут зібралися більше тисячі людей. Вони перекрили рух на вулиці Грушевського. Тримають плакати: "Люстрація — або кастрація!", "Люстрація негайно!". Кричать депутатам: "Ганьба!". Обіцяють стояти під парламентом допоки законопроект не буде прийнятий.

Автор: Gazeta.ua
 

14 серпня, Київ

Нардепа-"регіонала" Ельбруса Тедеєва провели через "коридор ганьби" під Верховною Радою. Під парламентом Тедеєва зустріли вигуками: "Вали до Росії!" та "Ганьба!". Як відомо, нардеп не голосував за закон "Про очищення влади".

14 серпня, Київ

До Київського окружного суду активісти принесли домовину, в якій символічно поховали символи тоталітаризму - Комуністичну партію. Мітингувальники скандували гасла: "Комуняку на гилляку", "Ганьба", "Слава Україні - Героям слава".

Автор: УНН
 
Автор: УНН
 
Зараз ви читаєте новину «"Люстрація або кастрація!", "Комуняку на гілляку!", "Вали до Росії!" - найцікавіші протести тижня, що минає». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути