Ексклюзиви
пʼятниця, 30 січня 2015 18:02

Ляшко знайшов у бюджеті 70 млрд гривень на реформи і армію

Ляшко знайшов у бюджеті 70 млрд гривень на реформи і армію

Народний депутат, лідер Радикальної партії Олег Ляшко став ініціатором законопроекту про реструктуризацію державного боргу України. За словами політика, поданий документ дозволить державі вивільнити десятки мільярдів гривень і спрямувати їх на проведення глибинних реформ, відродження національної економіки та потреби оборони.

За словами розробників, світовий досвід свідчить про неодноразові випадки реструктуризації і зокрема списання міжнародними кредиторами боргів іноземним державам, зокрема, Польщі та Греції.

"На сьогоднішній день у Державному бюджеті України видатки на обслуговування державного боргу становлять 74 мільярди гривень на рік або 14% українського бюджету. Це найбільша стаття видатків! Тому ми звертаємося до міжнародної спільноти з проханням підтримати нас реально, а не на словах – зробити нам реструктуризацію державного боргу і дати відстрочку на період закінчення військової агресії в Україні", - заявив один із співавторів законопроекту, народний депутат від РПЛ Віктор Галасюк.

У той же час, за словами розробників документу, нові позики уряд спрямовує не на розвиток, а на погашення боргів та проїдання, що є величезною помилкою.

"Потрібно зняти борговий зашморг з нашої економіки, а вивільнені кошти спрямувати на відновлення української промисловості, на створення нових робочих місць, на соціальний захист населення, на підвищення обороноздатності країни. Це буде реальне посилення української економіки і армії", - зазначив Олег Ляшко.

Зараз ви читаєте новину «Ляшко знайшов у бюджеті 70 млрд гривень на реформи і армію». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути