Ексклюзиви
пʼятниця, 22 серпня 2014 17:37

Ляшко стає народом - політолог

Ляшко стає народом - політолог

Саме до такого висновку приходить політолог Володимир Цибулько у своєму блозі на LIGA.NET. У підтвердження своєї тези, експерт наводить два приклади: перший це продаж позашляховика для потреб і лікування бійців поранених в зоні АТО. І другий - це особисті враження від реакції студії на виступ О.Ляшка на "Свободі слова".

На думку експерта, дистанція між людьми і політиком зменшилася фактично до нуля, може навіть до ступеня відносин між давно знайомими людьми, які не можуть не довіряти одне одному, але можуть непогоджуватися з позицією один одного. Такі відносини спостерігалися й раніше, таким політиком нуль дистанції був, наприклад, Вячеслав Чорновіл. Так горнулися фанати Ющенка і Тимошенко, до своїх улуюбленців – тільки там була відібрана аудиторія, а в студіїї ICTV аудиторія формується за певним соціологічним підходом. Отже у перерві з Ляшком фотографувалися, дискутували, зверталися з проханнями, дехто підсміхався, але подібної феноменальної контактності з аудиторією не деемонструє на сьогодні жоден з політичних лідерів. Ляшко із телевізійного образу поступово перетворився для кого в постать останньої надії, для кого – в інструмент помсти політичній системі, зліпленій за олігархічними лекалами. Системі. Котра позбавляє надії на майбутнє цілі покоління талановитих вихідців із неімущих середовищ.

Але конкуренція в політиці ніколи не породжує споживача політики, інакше споживацтво в політиці – це завжди відмова від відповідальності за зроблений вибір. Тому й запит на радикалізм покрою Олега Ляшка частиною суспільства сприймається не як спосіб змінити владу в бік підконтрольності суспільству, а лише як інструмент помсти частини маргінального середовища політичному класові за його егоїстичність.

Зараз ви читаєте новину «Ляшко стає народом - політолог». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути