Ексклюзиви
середа, 29 червня 2016 15:29

Луценко показав газову схему Онищенка
4

Фото: facebook.com/Bogachuk.Oleg

Нардеп від групи "Воля народу" Олександр Онищенко мав повний контроль над 3-ма підприємствами-операторами ПАТ "Укргазвидобування": ТОВ "Надра Геоцентр", ТОВ "Хас", ТОВ "Карпатнадраінвест".

Про це на засіданні Регламентного комітету Ради заявив генпрокурор Юрій Луценко.

За його словами, Онищенко створив злочинну групу за участю низки інших осіб, зокрема представників Укргазвидобування, метою якої було привласнення коштів. Внаслідок незаконних дій присвоєно 1 млрд 613 млн грн.

"Створена Онищенком злочинна організація складалася з 2-х структурних частин. До першої увійшли Рябошапка, Железняк, Гарчева, Купріяненко, а також поки не встановлені слідством особи. До другої - Сергієнко, Свідченко, Кравченко, Кабан, Бистрицький, Смаглюк, Фісун, Гречанюк, Іванов, Канцеляров, Жицький, Пігуляк, Копчук, Якіміщенко, а також поки не встановлені слідством особи", - повідомив Луценко.

Нагадаємо, 19 червня суд заарештував на 60 днів 10 осіб, затриманих 15 червня у "газовій справі", в якій також фігурує Онищенко. За попередніми даними, в результаті викритої газової схеми державі завдано збитків на суму 3 млрд грн, з яких 1,6 млрд - кошти, отримані від перепродажу газу посередниками і виведені через фіктивні підприємства. 1,3 млрд - неоплачена сума ренти за користування надрами.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Луценко зустрівся з Онищенком на комітеті

Сьогодні в НАБУ заявили про затримання одинадцятого фігуранта цієї справи.

Генпрокурор заявляв, що зможе переконати народних депутатів зняти недоторканність і заарештувати Онищенка.

16 червня керівник Антикорупційної прокуратури Назар Холодницький зареєстрував у Верховній Раді погоджене із генпрокурором подання про надання згоди на затримання та арешт Онищенка як одного з організаторів розкрадання державного газу.

Зараз ви читаєте новину «Луценко показав газову схему Онищенка». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

6

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути