пʼятниця, 27 травня 2016 19:42

Луценко обурився на суддів

Луценко обурився на суддів

Генеральний прокурор Юрій ‪‎Луценко‬ обурений рішенням суду, яким Генпрокуратурі було повторно повернуто обвинувальний акт проти депутата Луганської обласної ради Арсена Клінчаєва, підозрюваного в сепаратизмі.

Таке рішення виніс Межівський районний суд Дніпропетровської області, повідомила прес-секретар Юрія Луценка на свій сторінці в Фейсбук.

Зазначається, що Луценко закликав народних депутатів свідомо підійти до питання голосування за зміни до Конституції для забезпечення правосуддя та за закон про судоустрій.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Луценко-генпрокурора есть потенциал - эксперт

"Зміни до Конституції та новий закон про судоустрій та статус суддів закладуть міцний фундамент для очищення судів, формування системи правосуддя у державі за новими стандартами та зроблять суд якісним, доступним, і головне – справедливим", - упевнений Генпрокурор.

Луценко вважає, що завдяки змінам до Конституції, змінюється "модель" правосуддя у державі та створюється так званий трикутник правосуддя. До нього входять суд, прокуратура та адвокатура, що функціонують відповідно до міжнародних стандартів та найкращих європейських практик.

"Судова система – остання перешкода на шляху боротьби з корупцією та злочинністю. Прокуратура може порушувати тисячі нових справ, але якщо їх будуть гасити за гроші в продажному і корумпованому суді, ми не просунемось до Європи ні на крок", - наголосив Генпрокурор.

Зараз ви читаєте новину «Луценко обурився на суддів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути