Ексклюзиви
неділя, 15 травня 2016 19:00

"Луценко не зможе зробити основного" - Рибачук

"Луценко не зможе зробити основного" - Рибачук
УНІАН

Новий генпрокурор не боротиметься з корупцією теперішньої влади. Про це у коментарі Gazeta.ua сказав колишній голова Секретаріату президента Олег Рибачук.

"Луценко точно найкраще мотивований. Щоб зруйнувати старі принципи у прокуратурі. Це особисте. Розібратися з тими, хто незаконно саджав його і автомайданівців. З частиною прокурорсько-суддівської мафії, яка за часів Януковича творила безчинства. А через два роки після Майдану далі працює. Але для країни це не є головним аргументом. Він не зможе зробити основного - боротися з корупцією теперішньої влади", - сказав експерт.

За словами Рибачука, генпрокурор боротиметься з "попередниками".

"Ми знову йдемо вперед, повернувши голову назад. Будемо боротися з "попередниками". А з ними завжди простіше боротися. Рівень безкарності нинішніх чиновників зашкалює. І від України очікують реформ. Що післямайданна влада не діятиме як попередники. Бо за що ми тоді боролися?", - зауважив колишній чиновник.

"Особисті якості Луценка йому ніяк не допоможуть. Він залежний від правил гри. І не може діяти без повної політичної підтримки президента. І тих еліт, на мозолі яких міг би наступати. Може він якось діяти по офшорному скандалу? Де є прізвище Порошенка, Кононенка. Суспільство цього дуже очікує. Якби Луценко був готовий, він би зробив це. Якби "спалив мости" і не думав про політичну кар'єру. Коли змінити систему систему важливіше, ніж навіть політично вижити. Поки що у Луценка репутація "політичного виживали". Скоріше, так і діятиме", - резюмував Рибачук.

Нагадаємо, 12 травня Верховна Рада погодила кандидатуру Юрія Луценка на посаду генпрокурора. Наступного дня його представили в ГПУ.

Зараз ви читаєте новину «"Луценко не зможе зробити основного" - Рибачук». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

6

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути