вівторок, 31 травня 2016 16:05

Луценко - головний недолік змін у прокуратурі - експерт

Луценко - головний недолік змін у прокуратурі - експерт
Фото: slovoidilo.ua

Між генеральним прокурором Юрієм Луценком та його новими заступниками виникатимуть конфлікти.

Про це в коментарі Gazeta.ua сказав політолог Гліб Канєвський.

"У команди Луценка є конкретні переваги. Людей узяли не з системи. Вони налаштовані на рішучу зміну прокурорської структури. Щоб нарешті прокуратура служила людям, а не виконувала чиїсь бізнес-інтереси.

Недоліки змін у прокуратурі в самому Луценку. Ми всі пам'ятаємо, що генерального прокурора призначили з порушенням конституційних основ в Україні. Швидко приймали закон, швидко оприлюднювали. Це наштовхує на думку, що у Луценка окрім суспільних завдань - налагодження правопорядку в країні — будуть приватні доручення. І від президента, і від колишніх "регіоналів", які голосували за призначення генпрокурора. У цьому найбільша небезпека", - вважає Канєвський.

На думку експерта, Луценко дав можливість прокурорам із команди Шокіна самостійно піти у відставку, щоб не підривати до себе довіру.

"Він дав сигнал усій прокурорській системі, що конфліктів не буде. Замішаним у гучних суспільних скандалах дадуть можливість самим піти і тихенько доживати свій вік на ті гроші, які їм вдалося заробити в прокуратурі. Це було зроблено, щоб не підривати довіру до нового генпрокурора на місцях — в обласних, міських прокуратурах.

Завдання перед новими заступниками Луценка — ламати прокурорську систему, яка 25 років виконувала бізнес-замовлення.

Однак перед Луценком стоять певні приватні інтереси, які він буде виконувати. Через це у нього в недалекому майбутньому виникнуть конфлікти з новими заступниками", - сказав Канєвський.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Чистка системи та кадрові зміни. Головні тези прес-конференції Луценка

Як повідомлялося, генеральний прокурор Юрій Луценко призначив своїми заступниками Дмитра Сторожука, Валентину Теличенко та Євгена Єніна. Колишнім заступникам він рекомендував писати заяви на звільнення.

Зараз ви читаєте новину «Луценко - головний недолік змін у прокуратурі - експерт». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути