Ексклюзиви
четвер, 29 вересня 2016 15:16

Луценко добився від Burisma мільярдних виплат у бюджет

Луценко добився від Burisma мільярдних виплат у бюджет

Burisma Group, що належить Миколі Злочевському, відшкодує до бюджету податкові донарахування, які Генпрокуратура України і Державна фіскальна служба виявили під час перевірки діяльності, розпочатої влітку цього року. Офіційно компанія підтвердила, що повністю сплатить близько 2 млрд грн у бюджети всіх рівнів. За даними джерела видання в компанії, за останні кілька місяців, унаслідок перевірок відомством Юрія Луценка, операційні компанії Burisma Group вже доплатили близько 500 млн грн. Сумарно за останні кілька років компанії Злочевського сплатили в держбюджети більше 5 млрд грн, підтверджують у Burisma Group.

Burisma стала першою газовидобувною компанією, щодо якої Юрій Луценко успішно завершив розпочату в липні операцію з виявлення нових "схем" у газовидобувному бізнесі України.

"Ми ініціювали ще одну операцію з виявлення нової схеми розкрадання газу. Це фірми, причетні до екс-міністра екології Миколи Злочевського, які не мають угоди про спільну діяльність, а мають пряму ліцензію на видобуток газу від держави", – раніше заявляв Юрій Луценко.

Тоді Burisma погодилася співпрацювати з Генпрокуратурою за фактом перевірок договорів, укладених компаніями із третіми особами і висловила готовність сплатити всі необхідні донараховані платежі, якщо такі порушення будуть виявлені і доведені у відповідному порядку.

Генеральна прокуратура на чолі з Юрієм Луценком уперше діяла не як правоохоронний орган із репресивними методами, властивими ГПУ протягом усіх 25 років незалежності України, а як державний орган.

Це дозволило не тільки продовжити внутрішній видобуток природного газу, але і збільшити поточні податкові відрахування компанії до зведеного бюджету України. За даними Державної фіскальної служби України, енергосервісна компанія "ЕСКО-Північ" за обсягами податкових платежів входить до двадцяти найбільших платників податків країни.

Якщо так продовжуватиметься, Луценко зможе розкрити схеми Онищенка, Ахметова та інших олігархів. Держказна поповниться ще не на один мільярд гривень. Адже основне завдання - це прибрати дірки у склянці і наповнити бюджет, а не знайти винних і відзвітувати за кількість справ.

Зараз ви читаєте новину «Луценко добився від Burisma мільярдних виплат у бюджет». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути